Германия спира субсидиите за Tesla

Властите в Германия обмислят решение, което ще доведе до спиране на субсидиите при покупката на електромобили с малката Tesla.

Обратно в новината

Коментари - Германия спира субсидиите за Tesla | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Атаката на нефтените крале и гигантите, произвеждащи традиционните коли, срещу електро автомобилите, на които "фронтмен" е "Тесла", набира скоросст. Стана безпощадно ясно, че това е бъдещето и ретроградната нефтено - енергийна и автопромишленост показват зъби. Винаги е така! Имало е време, когато са трошели тъкачните станове за да се спре прогреса, но...

...Явно е голям прогрес, в Аржентина и Боливия напълно да унищожават околната среда за добива на Литий?...Другаде по света засега не са открити достатъчно наситени залежи, за да бъдат усвоими. По-голяма вреда за околната среда от тези акумолатори засега не е имало. Най-мръсната енергия, когато сметнем добива и после всичко на боклука, понеже още няма достатъчно добра технология за рециклиране. Никой не мисли за това, а гледа да печели и да залива света с литиев боклук. Но, едно време и за ядрената енергия се говореше, че е най-чиста. Даже караха хората да се къпят в леко радиоактивна вода, много полезна била. Имаше и леко радиоактивни продукти - за здраве. А хора като теб, кравички, вярват до днес на всяка нова глупост.

Иво, наговорил си доста празни приказки от един очевидно промит мозък. Ти изобщо знаеш ли как се добива литий? Кой те излъга, че само в две-три страни има литий. Има го почти навсякъде и се добива супер лесно в сравнение с нефта примерно. А"вредата" за околната среда можеш да я сравниш със солниците в Бургас. Вземи се в ръце и прочети малко. Иначе вредата на днешната втомобилна индустрия хич не е само в изгорелите газове. Начсно ли си до какви екокатастрофи се стига при инцидент на нефтена платформа или при повреда на танкер и изливане на нефт в океана? А при преработката му до горива знаеш ли колко енергия и колко вреди се нанасят? А при последвалото превозване до бензиностанциите дали също не стават инцидент? Хайде малко по-леко с лития, че малко се обърка.

zkinanev

не малката, а маРката Tesla