Електромобилите трябва да станат по-шумни

Тихите и опасни електромобили трябва да произвеждат шум, докато се движат, за да предупреждават пешеходците и велосипедистите за приближаването си.

Обратно в новината

Коментари - Електромобилите трябва да станат по-шумни | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Електромобилите трябва да станат по-ЕВТИНИ

...усилията са насочени към намаляване на акустичните емисии дори при чисто електрически автомобили (BEV). Просто да се добави шум звучи добре за пред медиите, но едва ли ще стане скоро. Пък и в момента се конципират моделите за 2020-2022, така че ... скоро електромобилите няма да бръмчат, споко :)

Абе тия статии как ги съчиняват не знам. i3 НЯМА двигател с вътрешно горене. Чист електромобил е. Ще има REX, но това е малък 2цилиндров двигател, който може само да зарежда батерията, има слабо акустичкно излъчване. А и още не е с серийно производство. А PRIUS си е хибрид.

Нема страшно, моя еуектрически гоулф е винаги озвучен с мегамощен бумбокс, а волумето е на МАХ!

Някога имало закон ПРЕД движеща се кола да върви човек с червено флагче - да не се плашат конете на останалите пътници. Само защо трябва да се повтарят простотии с 200 годишна давност? Или простотията е неизменна Европейска ценност?

Защото хората с увредено зрение използват в изключително висока степен звука като ориентир, а когато го няма за тях е практически невъзможно да установят приближаването на автомобил, съответно да се пазят от него.

простотия на ес

Накрая ще се чуе шум от плясъка на технологията, когатоя захвърлят в някое езеро :-)

Трябва ли в и без това пре-пре-шумните градове да се добавя допълнителен шум!? Със сигурност има много по-умни начини за предупреждаване на хората в неравностойно положение! Това е само предтекст за превръщането на градовете в абсолютни, шумни лудници!!!

Искам на Елтрабанта ми звук на Ламборджини!

Баце, 99.9% от хората по Света ( включително аз ) НЕ можем да отличим звук на Ламборжини от Порше примерно. Докато веднъж чул ли си звук от форсиране на истински ГДРмански трабант, НИКОГА няма да го сбъркаш с нищо друго. Та ти наистина ли искаш да изоставиш нещо УНИКАЛНО, за сметка на някаква суета?

Всички ел мобили с шум на Трабииии :))))