Електромобилите на Volkswagen ще се зареждат за половин час

Volkswagen разкри амбициозен план за продажба на 10 млн. електромобила, базирани на новата модулна платформа Modular Electric Drive Matrix (MEB).

Обратно в новината

Коментари - Електромобилите на Volkswagen ще се зареждат за половин час | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не написахте колко им е цената на тези коли!?

То принципно може и за 2 минути да се зареди (колкото с нафта), ама кой ще осигури подобна мощност, и по какви кабели ще тече този ток, за да не греят зверски? И батериите трябва да са с адски ниско вътрешно съпротивление, за да не гръмнат...

А може просто ЕС да задължи производителите да направят батериите стандартизирани и сменяеми на зарядните станции. Със сигурност ще е по-лесно за всички, по-добре ще се зареждат батериите, по- малко и равномерно ще е ел. натоварването на станциите . И без това са разположени от долу в повечето случаи. Въпрос на воля. Иначе си представям пътуването по празници и висенето на опашки по зарядни станции. Аз не бих си купил кола, с която не мога да отида до другия край на БГ без зареждане.

може да се заредят за 30 мин. , но това е само когато станат за хвърляне !

Yann

Ще се зареждат за половин час и със заряда ще изкарват 10-15км. Това са глупости. Даже един телефон за половин час не може да зареди батерията си до 80%, та какво остава за огромните батерии на електромобилите.

Що бе, фаст чарджа на телефона ми точно това прави. Защо да не може да се направи и за автомобил. Просто от обикновен контакт няма да може да дръпнеш толкова мощност.

Зависи от мощността на източника. Телефона е с едно мъничко адаптерче позволяващо между 400 и 600 милиампера изходно напрежение. Ми направи си сметка, как с 500 милиампера адаптер ще заредиш 3000 милиампер часа. При идеални условия това са 6 часа заряд. Такива проблеми обаче може да няма за електромобилите и с яки кабели и голяма мощност на източника заряда да става бързо.

Бързите зарядни зареждат с по-високо напрежение (до 12 волта) и наистина за 30 минути се стига до 80% от заряда. Освен това дори обикновените зарядни зареждат с ток от 1 до 2 ампера. Само китайчетата от магазина за един лев за под един ампер зарядни и затова новите телефони дори не започват да се зареждат с такива зарядни.

Глупости, спарковете се зареждат точно за половин час до горе!