Една от най-редките Лади в света отива на търг

Уникален роудстър Lada има стартова цена от едва 4300 паунда.

Обратно в новината

Коментари - Една от най-редките Лади в света отива на търг | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВАЗ 2108 е продавана много успешно в Англия. Имаше фирма там, която правеше малки промени в оборудването и колата беше доста популярна след младежите им. За по-малко пари доста по-динамична от тогавашния Форд ескорт, с който я сравняваха англичаните по онова време. Правеше се и с двигател 1200 за Гърция и Финландия (там пък беше популярна сред пенсионерите).

Т.нар. паундове не се ли наричаха лири стерлинги или просто лири?

Явно дирниците не знаят - или пък нарочно не искат да го отбележат, но в добрата стара Англия има цял клас вицове за лади - точно както ние си имахме за трабантчетата. Един който съм запомнил: Коя е най-малката част на ладата? Мозъка на собственика и!

Как наричат шофьор на лада, получил глоба за превишена скорост? Лъжец!

Харесва ми ...Жалко ,че нито парите ги имам ,пък и е с десен волан ,което надали е проблем с изместването ,щом е с оригинал-руски агрегати...повече проблемът ще е с таблото . Имал съм и "Самара" 21083...с 1,5 мотор и 5 скорости ...беше ,като самолет ,след ,като седнах в нея след ..."дванедесетака"....По немските аутобани съм летял с нея в най-лявата лента с 150-160 ...без никакъв проблем...при среден разход от 6,3 /100 км...в далечната 1991-ва...

Това някакъв виц ли е? Не е смешен, тъп е.

Аз пък имах Шкода 120Л с която ходих до острова. Над 90км/ч ти трябват тапи за уши или ще ти се пукнат тъпанчетата. В Германия по магистралата карах най-вдясно. през цялото време изпреварих само един ТИР и уж започнах изпреварването без никой да има зад мен а на половината на тира вече се беше залепила някаква нахална германска кола за гърба ми. Тъй беше с нашите социалистически возила в Германия. А на Острова имаха виц за Шкодите: "като я продаваш ако искаш да и удвоиш цената и напълни резервоара до горе".