Чарът на старите модели на Skoda (снимки)

Skoda е една от най-старите автомобилни марки в Европа, а дори по времето на соц-а чехите продължиха да правят спортни коли и кабриолети.

Обратно в новината

Коментари - Чарът на старите модели на Skoda (снимки) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Шкода" си е била марка винаги и сега. Като гледам какво правят в момента - и в бъдеще. Работят здраво и в перспектива. При социализЪма сме имали "Шкода Октавия" от 1962 г., а по късно "Шкода 100S", която карах години наред. Колите бяха добри за времето си. През 2006 г. бях за 2 седмици в Париж и по техните улици имаше много таксита"Шкода Октавия 1". Съотношението цена-качество ги прави много предпочитани и на запад. На автомобилното изложение София 2017, представянето им беше на ниво и сред най-престижните световни марки. (А, и Лада имаха представяне, там някъде, в ъгъла. Трите им модела будеха съжаление и разбира се, никакъв интерес).

Шкода си бяха име още през соца. Произвеждаха оригинални, свои автомобили, които не копираха чужди малки като руските, румънските или полските. Една от най-старите марки за производство на автомобили в света. 1897г. е един от първите им автомобили. Докато на изток кабриолетите са забранени, защото са капиталистическа изгъзица - справка Москвич 408, а в Чехословакия си ги произвеждат. Правят си рали коли- Шкода 110RS, 130. Сега къде е руското производство на коли, къде е чешкото? Съпоставимо ли е изобщо?

Добре!

Не само, че си простак, ами си и неграмотен комплексар... И сигурно караш Ауди, като повечето неграмотни комплексари...

Абе неграмотници от дира! Заводите Шкода са разрушени от краварската авиация след края на войната, защото остават в руската зона! Те само това могат - да демократизират с бомби.

Няма лошо кабрио, хубаво е че дори по времето на гадния соц чехите продължават да правят автомобили които кефят

Пиши в гугъла парад на ретро коли и ще видиш много автомобили , които се движат. И какво от това, като вече дори някои от производителите на тези коли не съществуват. И това прави ли ги качествени? Не знам за баба ми, ама тебе са те направили като израстъка е ръган в калния аспух на шкодичката. Така да знаеш. И не забравяй в момента сме 21 век , 2017. За такива антики да пишат в специализираните издания.

Антоне, млъкни, говедо. Всеки има право да си харесва каквото иска, а щом на тебе не ти харесва - не чети.

Антон, Вие сте простак.

Скрийте се с тези шкоди, новите им модели същите боклуци като старите. Само чугунени глави могат да изпитват носталгия по боклукчиви стоки от времете на комунизма. А новите такива - същото паянтово недоразумение. Ако забелязвате по улиците вече няма в движение модели като октавия 1 и 2 , румстери и ония малиъе модели - фелиция . Причината че всичко е брак, гнилоч , разпаднало се. В същото време автомобили от среден клас същите моделни години все още се движат по улиците. А мантрите че шкодата е същото като другите модели на ваг знаете къде да си я наврете. Как пък един път няко с ауди не написа еми то същото като шкода.

Още си спомням че Шкода 1000МБ се наричаше 1000 малки бели.

Бях забравил, че имаше и Малки Бели с четири врати :) Иначе навремето мечтаех като порасна да си купя Рапид... ама нанайси :)