Безопасно ли е новото Volvo?

Автомобилите с марка Volvo винаги са били смятани за едни от най-безопасните в света, но как се справя новото S90 на краш тестовете.

Обратно в новината

Коментари - Безопасно ли е новото Volvo? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

25% small overlap най лошият тест който може да се направи на един автомобил.Има много видео материал за този тест.Който иска може да гледа от youtube за да може да разбере какви автомобили не могат да го издържат този тест.

Ако проследиш камерата от горе, ударът е ТОЧНО на 25% от челната ширина, каквито са и условията на теста - 25% small overlap. Освен този тест, се правят и други - пълен челен удар, страничен и т.н. Така че нека сравняваме ябълки с ябълки и круши с круши. Тук сравнението трабва да е със същия 25% тест при мустанг.

Егати нагласената работа. Волвото го удрят съвсем в края само на фара а мустанга почти челно. Волвото съответно се плъзна покрай преградата в която се удари даже капа не му се огъна. А мустанха при челния удат се свицелия. ПОсле ги сравняват. Да го бяха блъснали волвото в дунапренена стена че да има повече точки. Вече всичко е измама

Нагласен си ти. Пич това е на смъртоносния сценарии за удар. При 99% от колите при подобен удар задължително има смъртен случай! Над 70% от челните катастрофи са точно по този сценарии. Волво е единствения производител на автомобили, който обръща внимание и на това. Да Волвото отива в страни при сблъсъка заради конструкцията си, това е и идеята, колкото се може по бавно да спре колата за да имат шанс хората вътре. Обърни внимание на кадрите вътре как главата на манекена се подпира на възглавницата а не се забива, това е точно заради това, че колата отива в страни и енергията от удара се разсейва по-бавно. Ето ти пример за такъв удар: link/novini/article/5973319 После пак питай що на този в ланчата вече му струват 40 дни а на другия с Волвото нищо му няма. При това, катастрофиралото Волво е от най ниския клас на марката.