Автономните камиони ще спестят $300 милиарда от заплати

Пълната автоматизация на индустрията на товарния транспорт ще осигури значителна икономия.

Обратно в новината

Коментари - Автономните камиони ще спестят $300 милиарда от заплати | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ще заведат робота в полицията? Пък и колкото да го бият там няма да подпише акта.

На фона на сегашното състояние на автопромишлеността и пътната инфраструктура си давам ясна сметка, че това не може да се случи. Поне по времето на нашия съзнателен живот. Не сме "дорасли" да елиминираме човешкия фактор. Това не е автоматизирана количка в склад-това е многотонен товарен автомобил! С доста широка автономия на действие! По вероятно е като начало да се опита да се автоматизира ЖП транспорта. И то само товарните превози! Освен това, трябва да се преодолее основателния страх у самите хора! Та кой би поверил живота си на купчина електроника в кабината?!

Значи някой ще се нагуши, 100000 ще загубят работата си. А на останалите , които работят ще им вдигнат данъците за да може да плащат на безработните. Гениално ..

Много ми е интересно: 1. Като стане катастрофа с такъв камион кой ще носи вина. Хардуера, софтуера, компютъра или др. 2. Като мангустите и др. подобни набарат някой такъв камион с товар без шофьор, не ми се мисли какво грабене ще има.

Само си мисля, ако спука гума или друга техническа неизправност стане, някакъв екип дежурен ли ще се отзовава. Колко ли защити трябва да има при дефектиране на някой от сензорите за следене ще спира насредата на платното или как ще се паркира на безопясно място.

Ужас! А за хилядите проститутки дето ще останат без клиенти някой помисли ли? Трябва да ги компенсират от еврофондове! Всяка да получи за по 15 вувузелки, 10 стандартни и 3 анални на ден компенсация!

Най-после ще се спре всеки миризливец с основно да става тираджия и да всема по 3000 заплата. И ще се реши проблема с липсата на шофьори. Пък може и корупцията и катастрофите също да намалеят. Кеф.

ще се предлагат и хакнати версии: - с мод, "Турски тираджия с разстройство", "Маршруткаджия" и тн...

И когато някой келеш хакне системата, която ги управлява ще стане весело..... А за хилядите нови безработни тираджии няма да коментирам.

За кого да ни е жал? По долна пасмина от тираджии, таксиджии и прочее шофери не съм виждал!

А когато стане проишествие на пътя кой ще бъде отговорен? Производителят на тези безпилотни камиони или собственика им?

Вероятно фирмата разработила софтуера. Но трябва да се има предвид че ако софтуера е изтестван, вероятноста за грешка на компютъра водач е микроминимална (компа не пие, не се уморява и винаги спазва правилника), т.е. застрахователите ще поемат щетата без проблем, и всички ще са доволни.

В един камион има много, много компоненти, а и цялостната организация е сложно нещо. Софтуерът е само едно звено от целия замисъл.

Интересно а как се пише АКТ на робот за несъобразена с пътните условия скорост... при условие че камиона падне в дупката на липсваща шахта на пътя.

Цели семейства ще останат без препитание, голяма радост.

Дядо ти сигурно е бил от ония нискочелите типиве навремето, които са чупили тъкачните станове. Пукни се от яд..прогреса не можеш да го спреш.

От такива семейства на тираджии, таксиджии и т.н. кой има нужда? Докога неандерталците ще се размножават безконтролно?

ех хора, искам да видя общество и семейства от "мениджъри", да видим как може да си поръчаш на робота сервитьор, да се качиш в автономната кола, да имаш охрана робот в офиса, робот на регистратурата .... и вие да сте шефове или мениджъри на нещо си там. Нормални ли сте, мислите ли малко с вашите мозъци, такова ли бъдете на "автоматизации" искате? Да не говорим, че ще бъдете следени на всяка крачка ако се иска защото всяко едно такова устройство е "свързано". Ако държавата го следи добре, но ако са други групи хора тежко ви. Ясно се видя, че може да ви блъснат Теслата в движение на автопилот, както се казва "no thank you".

То не са само икономии от ззаплати на шофьорите. Има сериозен сектор свързан с обслужването на шофьорите. Като почнем от заведенията за хранене и свършим до магистралките. А, следващите са таксиджиите. И всички тези хора ще останат без препитание. А пък ако земат да измислят и изкуствен интелект..... ше ни остане само да дращим по форумите.

За съжаление няма да ги видим тези милярди в по-ниски цени на транспортираните стоки, а ще ги видим в новата яхта на някойл, който и без това притежава толкова пари, че никога не може да ги изхарчи.

сбъднатата мечта на терориста!

А дано алчни зад волани устройства , 2200 евро заплати да искате

Защо да не искат след като работят за тях.Искай и ти,ако мислиш че заслужаваш повече.