Американци се надсмиват над ”бедняшката” Лада Гранта

В Reddit бе пуснат пост, в който американците бяха помолени да оценят външния вид на обновената Лада Гранта.

Обратно в новината

Коментари - Американци се надсмиват над ”бедняшката” Лада Гранта | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно щом американците мислят за руснаците, които получават средно годишно 11 000 долара, че са просяци, какво ли си мислят за нас, дето получаваме средно годишно два пъти по-малко.

Кой идиот ще купи сега руска кола, даже и най запенените русофилистици няма да се решат на такава глупост.

Кой идиот ще купи сега руска кола, даже и най запенените русофилистици няма да се решат на такава глупост.

ехехе браво ама американските боклузи са още по зле нали живея тук кои кара американска кола в уса глупазите

За чисто нова лада и 1000 долара не бих дал

да се абстрахираме от ладата. Какви богаташи са американците? Работят по две работи за да си изплащат 5-те кредитни карти, като първата се изплаща от втората, втората от третата, третата от четвъртата, а тя от петата, на която й се покрива минималната месечна вноска. Големите кредитни богаташи. Иначе да, ладата е евтина марка. За 5500 долара какво искаш?

Е, какво толкова не й харесват на новата Лада? Да не би малките модели на Форд, Опел, Пежо, Рено и куп други западни коли да са нещо в пъти по-добри? Екстра си е. Колата си е предназначена за определена пазарна ниша и добре се вписва в нея.

В пъти са по - добри

най-вероятно това си е рено .. доколкото знам те не ги ли купиха ..

Като цяло, американците се обединяват в мнението, че Лада Гранта "изглежда както трябва да изглежда всяка евтина кола". Господа от Дир, това мисля че е обобщаващата оценка на американския потребител за новата лада, и би била най-подходяща за заглавие. А не заглавие като това, което сте си "избрали".

Нормално-богатите руснаци карат Мерцедеси, Богатите американци -също......

Капитализацията на Tesla Motors е 55 милиарда долара, капитализацията на смешния 900милиона долара автоВаза - 63 милиарда рубли = 900милиона долара.

Смеят се щото са модерни русофобските коментари. Иначе ладата за парите си е ок кола, дори сигурно е по-добра от шевролет каптива например..който е същата т нар кола за бедняци. А защо не се присмиват на нас които сме от 10 години в ЕС и още караме изтърбушени таралясници за по 3000лв? Или за заплатите ни които не са по големи от 11000$ годишно :) но пък нито тока, бензина или газта са по евтини от на руснаците?

За мен и тази кола е мечта. При милиционеросоциализма ладата беше за богаташи, а и се чакаше дълги години.Едва си купих шкодичка и много години изплащах заема. Сега имам за 1500лева. В България сега при мутромилиционерския режим има скъпа гражданска отговорност, свинетки и какво ли още не данъци и такси. Защо трябва да има винетки? Пътищата трябва да се подържат чрез данъците и акцизите върху горивата. Караш повече, рушиш повече и трябва да плащаш повече. Така е справедливо, но вижте, колко са дебели Свинетка Павлова и Боко Тиквата. Много плюскат.

zdrafkof

Един човек в СССР отива да внесе вноската си за кола, дава парите, а служителят зад гишето му казва: - Готово, върнете се след 10 години, за да си получите колата. - Извинете, а по кое време да мина - сутринта или следобед? - Какво значение има, нали е след 10 години? - сащисано пита служителят. - Ами сутринта чакам да дойде водопроводчикът.

Ти карал ли си Chevrolet Captiva ?

Смешно им е,смеят се. Що не се посмеят малко и на това, че астронавтите им се возят на "бедняшки" руски ракети, вместо на луксозни американски?

На цена 5500$ веднага купувам две нови Лади-за слугинята и за градинаря.Ама американците само сънуват такава кола на такава цена.Взимам ги дори без гаранция, защото бизнеса ми е започнат с Лада 5-велика машина.До сега пазя един чисто нов разпределителен вал с кобилиците.Предупредиха ме, че на 30000 км трябва да се смени.От 5 машини 3 петорки и две четворки до около 200000 хилки никоя не износи разпределителен вал.Ладата е идеална за града ако е на тази цена и човек я купува за работа.

И къде е Лада по продажби в България? На някое от последните места. Със сигурност по-назад от ФИАТ например. "Според данните на КАТ, през изминалата година в България са били регистрирани 36 145 нови леки (M1) и лекотоварни (N1) коли, а с резултат от 4287 единици (1778 M1 и 2509 N1), Dacia заема челната позиция в България за 2017. На второ място се позиционира Renault с 3687 единици (2796 M1 и 891 N1), а на трето е Toyota с 2980 единици (2640 M1 и 340 N1). В Топ 10 на марките с най-много нови регистрации в България за изминалата година влизат още KIA (2894 M1, 71 N1), Skoda (1357 M1, 1471 N1), Peugeot (1388 M1, 937 N1), Volkswagen (1631 M1, 657 N1), Ford (1367 M1, 898 N1), Nissan (2039 M1, 79 N1) и Opel (1247 M1, 70 N1). "

Да се посмеем как Фиат купи големите им марки ДЖИП,Крайслер,Додж...ха хаа краварите ще карат фиатовее!

Не зная какви са двигателните възможности на тази Лада,окачването и механиката, електронното оборудване и возията и, Но външният и вид е повече от приличен и дори мога да кажа перфектен за руски автомобил! Аеродинамичните и форми също са отлични и наподобяват най новите форми на повечето реномирани и скъпи западни возила! При тази цена просто нямат конкуренция, а такива краварски простотии, които се цитират, са нещо нормално за краварският манталитет! Нека си плюят, то е от завист! За тези пари, аз бих си купил тази Лада, пък нека е руско производство!

А къде отидоха корейците през това време. Дори Рено не може да култивира колхозниците

Това,което си написал,майче само ти можеш да схванеш смисълът му! Какво искаш да кажеш? За кои точно корейци говориш и какви колхозници култивираш? Ако по рано си обърнеш внимание, възможно е да те излекуват лекарите, инъче в по късна фаза става нелечимо до гроб!

До като карахме РУСКИ коли нямаше нужда от пътна помощ и МОРГИ !

Ами ако я дадеше тогава на морга, трябваше да чакаш още 5 години за нова. И затова си я караш до разпадане.

Е па купи си! Те се продават в БГ тия таралясници. Имай предвид, че в щатите цените са обявени без щатския данък (подобен на ДДС), така че не очаквай да струва точно тия пари в БГ.

Бaзoвaтa цeнa нa pycĸoтo вoзилo e 13 440 лв. c ДДC бeз ĸлимaтиĸ. Такива са цените за братята българи. Според това доларът трябва да е 2.50, а не 1.60 както е в банките. Братска любов :-)

Не разбирам - за какъв руски автомобил става въпрос? Руски автомобили отдавна няма - Лада е марка на Рено и е Даичя с файслифт(да се радват в Русия) и руска сглобка. Факт е, че повечето хора избират Дачията пред Лада!

Ти защо говориш за леки автомобили,като сдигурно не си дори и шофьор!Омръзна ми от педали русофоби! Колата си е чудесна на външен вид,и съмсигурен,че и механиката и електрониката и са чудесни!А тези лайноядства,че е Рено или Дачия,която е 100% Рено са плямпаници на ЗАДНИК,който няма никакви познания за автомобили!Тъп шибаняк!

ако им я пуснат на пазара ще се избият на тая цена, може и да се пострелят.....

ако и тук е 5500 долара бих я купил. в америка трябва да имаш пари за да си някой. аз съм практичен човек и не смятам че колата те прави нещо повече от другите

а, защо не сравнят накоя бойна единица, например, я, танк, я ракета, и тогава да видим, кой ще се смее....

Сравниха ги в Ирак. 2 пъти.

Е и...? Нещо искаш да кажеш ли,или просто се изкашля?

кола не става за хора с големи задници!

Сериозно?! А 30годишните рускини какви карат- ЗИЛове? :)

Приказват така, защото не са виждали Трабант.

я не обиждаи трабанта, еи

Приказват така, защото не са виждали Трабант.

Първо, то само името е руско, останалото е Рено. На Рено това не е първата евтина кола, такива има в Румъния, Турция... Външния вид , видях една на улицата и разбрах, че е лада, чак като прочетох бранда. Американските коли се познават веднага, по абсурдната си грандоманщина и странното разбиране за естетика. За всеки влак си има пътници.

Лъжа ли е, че прилича на самоделка.

Напротив, колата има перфектен външен вид, пък ако ще и с теслата да е дялана! Това,че е самоделка от Козяк ли ти го прошепнаха, а разбирачо на автомобили! Ти сигурно и шофьор не си!

Америкосите да го духат!

То ако ставаше с лозунги..

Никога един уважаван гей като мен не би се качил в такава кола.

точно така! В таз кола само истински мъже се возят :) по бели потници

Това въобще кола ли е???Руснаците едни телефон не могат да направят,пък кола по новите стандарти и концепции тръгнали...смях,смях..

Бе то и за китайците говореха така, но имам колеги, които предпочитат да купят китайски смартфон и да го зареждат веднъж седмично, отколкото да ползват IPhone, да го зареждат всекидневно и да му "замръзва екрана" при обновяване на софтуера.

Така защитаващ Американците сякаш си един от тях, не че можеш да бъдеш Руснак .Ти си по скоро бушмен за който е срамно да прави изявления за силните на деня, защото си техен роб независимо под кое владичество .Срамно е роба да симпатизира на робовладелците си .

не знам какви са тези 45,000 на година. аз правя 110,000, а ладата действително е за бедняци. тук всеки с кредитна история може да си купи нова кола без значение кой е производителя

Както изглежда и много бедняци в Западна Европа я купуват...Щот там всички са бедняци, нали така?:)

Лада имат 1180 продадени автомобила в ЕС. Те буквално не съществуват на пазара в ЕС, ако се сравняват с останалите производители на автомобили. Руските автомобили са предназначени за хората със скромен бюджет, а и не разполагат с особени технически характеристики.

Тук всеки с кредитна история.... Ти си много тъп смешник бе Андрешко! Е слава на Бога,аз нямам кредитна история и не ми е нужно такова животно! Тази краварска практика си я заври на онова местенце, между двата ти кашкавала....нали се сещаш!

не знам дали съм тъп, но пък правя близо 200,000 на година, а ти? на теб нещо освен коментарите в дира остава ли ти?

Присмял се щърбел, на хърбел..Доколкото си спомням краварските бараки никой не ги купува, освен в самата Америка...Странно защо ли! Да не е заради това което казаха от Евросъюза на Тръмпи по повод неговите оплаквания , че никой не купува краварски коли-правете добри коли, и ще ви ги купуват!

Ами да си купуват тогава S- класи, като са толкова "не бедняци". Ама гроздето е кисело и за тях, затова Тръмп квичи срещу германския лукс. Тъпаци!

Колко ли ще струва у нас? 5500$ са 10-тина хил.лв. Бих си купил. Не изглежда лошо. Поне е сравнима с всички от класа и.Ще е много по-евтина за поддържка. Марката няма значение!

Какъв е смисълът на писанието? Ладата си има пазар. А в САЩ Акорд съвсем не е евтина кола. Не могат да се сравняват. Въобще глупости!

Какъв е смисълът на писанието? Ладата си има пазар. А в САЩ Акорд съвсем не е евтина кола. Не могат да се сравняват. Въобще глупости!

Хонда Акорд последният модел започва от около 22-25 хил$ .И въобще няма нищо общо с този таралясник.По скоро това нещо е с размер на старият Сивик или Корола.А да питам освен климатик,това нещо има ли електрически стъкла,огледала,навигация,задна камера и т.н.Не знам също сега имат ли серво на волана и спирачките,щото онези Жигулита на времето нямаха.

Тоест американците се присмиват над 95% от българите и над 85% от румънците, които не могат да си позволят кола за 5500 долара... втора употреба... чуждо производство... нов внос.

Що слагате минуси на Евростат, бе, умници?

Ами защото и ти майче си втора употреба,НО нов внос!!!!!!Ха,ха,ха

Нито в природата, нито в икономиката може да има дисбаланси. Така че и удивителният дисбаланс на американският бюджет, с около един трилион долара годишен ДЕФИЦИТ, няма как да продължи до безкрай. Явно американците са забравили напълно 1973 година, когато се радваха на такива малолитражки. Нека хора които незнаят какво е било през споменатата година, да не коментират.