Alfa Romeo - най-надеждната европейска марка?

Британското автомобилно списание Whatcar? сподели интересна статистика, според която Alfa Romeo е най-надеждната европейска марка.

Обратно в новината

Коментари - Alfa Romeo - най-надеждната европейска марка? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам 3 коли-Алфа Спайдер-18 години-164 хил.км 2.0 ТС, Ланча Капа-22 години- 260 хил. км, 2.0.5.20 и Мерцедес CL 500-15 години-250 хил. км.5.0. И на трите километрите са реални и поддръжката е подобаваща. Единствената под която има масло в гаража е ...Мерцедеса. Не, че другите нямат кусури, но те са точно такива, каквито са описани-механизъм на врата, изчезнали пиксели от борд компютъра, лоши връзки по ел инсталацията. Да не говорим за Алфата, че е с електро-хидравличен покрив, който е свалян и качван хиляди пъти и освен стандартното "джустиране" не се е налагало никакви ремонти.

Имам ланча капа на реални 450 хил км. Дизел, 2001 г. Железен и много комфортен автомобил. Няма капка ръжда. От последната година виждам вече трети собственик на чисто нов лизингов немски или японски автомобил, който под 70 хил км, е за смяна на двигателя. Та, така за италианките. Ние, простите, ги караме за без пари. А "умниците" дават десет пъти повече за германски и японски трошки.

Точно обратното мнение.алфа 164 бензинова от нова след 2 години стопи мотора.на дълъг път.около 100 000 км.гадно.

карал съм и знам - да караш италианска кола чистак нова 2-3 години става, след това трябва да се отървеш о нея, щото инак само в сервиза ще стоиш - говорим за алфа и ланчия

Личи си, че си ги виждал само на картинка, цървул.

To тфа,че ти си карал ЕДНА алфа 150 х км без проблеми, ИЗОБЩО не означава,че останалите няколко млн са нямали такива ! Кой си ти ,че с един пример да определиш една цяла марка ?

боклучава марка

Хохохохо ще умра от смях. Тази талига се толкова надеждна, че само по-ненадеждна от нея са китайските производители.

Имал съм алфа, от двигател и ламарина бях много доволен. Обаче дребни неща като дръжки, копченца, снадки на кабели, капачета и т.н яко паянтови. Новите алфи също ми харесват, но както казват хората на баир лозе не ми трябва. А и явно значотелна част от хората мислят като мен, защото новите алфи са пренебрежимо малко като бройка спрямо други нови коли които се срещат по улиците.

Истината е, че нонстоп имат проблеми с електрониката... Както и ФИАТ, както и новите Ланчии... А, да, тези отпреди 20 години нямат проблеми, но новите са много зле откъм издръжливост на електрониката...

Да не съм чул дума против немската надеждност. Драстични са повредите при тях, но редки

Всички знаят че най-надеждната марка е Гоуф.

Алооо, Перник, добре, че имате още винкели да поддържате Гоуфа.....

Гоуф не е марка бре проидоха!!! хората ви казаха нещо което не искате да прочетете и настръхнахте. 10 години и над 150 000 км имам насукани на една 'трошлива,боклук,скрап и т.н.' Алфа Ромео....за мен статията е напълно коректна...мислех, че тойота ще е начело, но.... и Митсубиши...