40-годишен Москвич измина 1 милион километра

78-годишен германец измина 1 000 000 км със своя Москвич-2140, закупен през 1976 г. в тогавашната ГДР.

Обратно в новината

Коментари - 40-годишен Москвич измина 1 милион километра | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След тази "новина",единственото,което ми идва спонтанно е: Защо о ооооо ??????Не стигат ли другите страдания в живота !???

Добре де, ама как е разбрал че са 1 млн километра, като километража е до 99 999, т.е. до 100 хиляди. Броил е превъртанията ли?

Тоя , верно не е у ред- превъртял е километража ама наопъки

Според мен този е за психиатрията. В Германия да караш Москвич и да се кефиш- сюреализъм...

Никога не е късно да откриеш предимствата на немските возила...даже и след 40 г.

през 76 та не бяха ли с друга предница

Мазохист. 10/100 УМЕРЕНО за 75 к.с. Стария ми Голф 4 1.4 75к.с. харчеше 5.5

"Двигателят бил сменян" e с това трябваше да почнете..Дефакто "милиона" е навъртян от няколко москвета с една и съща ламарина отвън..и то кърпена многократно...

:))))) дир.ру няма ден без някоя руска трошка русия в автомобилостроенето е едно НИЩО но си има информационна армия както вчера призна шойгу :)))

1млн. километра и при това с превъртян километраж - сигурен съм, защото никой нямаше да му повярва!

Неее. Километражите им са само до 100 000. Трябва да го е превъртал 10 пъти.

Хонда Акорд 1992 седан /щатска версия/ изкара 1.3 млн и се наложи да я пенсионирам преди 3 години. Колата беше пушка до последно, поради факта че предишния шофьор я беше подържал страхотно.

Написаното - ако е вярно разбира се за 1 000 000 км. още веднъж доказва правилото - няма лошо кола - има лошо поддържана кола. Дори да се купи втора, трета ръка кола, ако се поддържа с оригинални, макар и скъпи части тя ще служи вярно на собственика си. Ако една кола се "потурчи" или "покитайчи" с евтини боклуци по ходова част двигател, не се мие, не се чисти, гумите са на галоши.....каквато и да е марка отива по дяволите. Човека не е имал претенции - купил си е москвич и вярно и честно колата си го бута и до ден днешен. Не е мерцедес или ауди, но той не се цели в такава кола. Това е

По тази логика няма и лоша жена....важното е редовно и професионално да я обслужваш и ще навърти доста.......:)))))))))

По-точно, по тази логика трябва да се сменя жената с по-нова (както е сменял двигателя), а дрехите (ламарините) само се позакърпват и перат.

...ГДР внасяха от съюза само Моску 412, така наречените дванайстаци. Техните двигатели бяха краднати от БМВ, пъргави и лесни за ремонт. Самата кола беше бърза, гореше бензин А93. Аз имах 408, осмак, пълна скръб на баирите, много тромав. Дванайстаците бяха друга работа и не само германците, а цяла соцевропа внасяха такива. Прави ми впечатление цената. В БГ 70-те г. Москвич вървеше около 5000 лв., а тоя набор го купил за 17 800 марки. В СИВ нивото на стандарта беше горе долу на кантар.

немеца бега от немски коли щото знае кво е направил. Само шашкъните у българско имат немското за добро! Ей го е тоя човечец...40 г. се е мъчил с москве и пак не си е зел немско!

Начи един немец, и то със съчма в главата, не прави "немеца". Тук в Германия масово се карат немски коли или техни деривати (шкода адски масово, сеат също). По-бедните си копуват японско. Още по-бедните - корейско или френско. Дачия е най-накрая, но и нея има кой да я купи. Виж, лада кранта не съм виждал никога.

мотора след 10ти ремонт, гарнитурата на главата една педя дебела. От долу задължително намазан с катран иначе като дигнеш килимчето и ще може да спира като Флинстоун.

Не знам дали ги е изминал тези милион километра.... При средна скорост от 80 км/ч това би означавало, че този е живял 520 денонощия в колата си, докато е шофирал.....

За 40 години излиза че е карал по час и половина на ден... може и да е карал

По 70км. всеки ден се падат....сигурно е разнасял писмата до някое село всеки ден:)))

очевидно изказването има обидна конотация. Средно статистически ТИР има ограничение на скоростта 80км/ч яъпреки, че влекача сам(без прицеп) спокойно може залепи 200км/ч. е да ама има ташко-метър и ако жулиш с повече ти клъцва ташунко сапа. :) Е те това е да си ТИРаджия - наистина живееш в таралясника. в тоя стил (600км за денонощие) за 5 години живот на пътя и си на 1млн км. Иначе за 40 години средно по 70км/ден и те ти минаваш милиона. пример ако живееш вМладост 1 а работиш в кремиковци и си готов! домашния мускал за 15г натръшка 300хил.км с 5 коксови лагера и 3 съединителя и 1 основен ремонт ;) ако изобщо можеш да вденеш за ко пее петельо!? :)

Умилителни спомени..... навремето си карах шофьорския курс на такъв. Първата работа беше да го избутаме на ръка до стоянката на изправителя, за да го запалим....

Тия ръжди и в Русия ги няма вече. Само дърти лади волги...на които основно препускат имигранти, т.к. струват евтино.

Що се мъчиш човек? Какви коли произвеждате в Германия, а ти с москвич!

С деца на море.

Не му се сменя на човека. кара си го. Но с това умерено харчене от 10 на сто за 75 к.с. ме уби. Аз карам SUV с двулитров бензинов двигател и малко над 150 к.с, който ми гори по-малко.

Сравнението между Москвич на 40 години и нов SUV няма как да се прави - все пак трябва да е постигнат някакъв напредък за 40 години, но това че твоя SUV е икономичен не значи, че всички са такива - даже на мен не ми се вярва разхода ти да е под 10 на сто ако си само на бензин (не вярвай напълно на разходомера), освен ако не караш почти чисто нов SUV или хибрид на максимум 2-3 години, просто защото масово караните бензинови SUV на 5-10 години си харчат 10-12, че и отгоре без проблем - и говорим за подобни на твоя т.е. 125-150 к.с. и 2000 кубика.

Като изминеш 1000000 км, тогава кажи колко харчи твоят паркетен SUV.

ще измине без проблем при редовна смяна на масло. И то без да му сменя двигателя както на москвето.

В САЩ някакъв човек изминал 1.5 милиона километра за седем години със своята Тойота (дир не приема линкове) и му подариха нова, а старата ще я изучават. Този сладур е изминал милион километра за 40 години. Това прави средно по 2083 километра на месец или 25 хиляди на година.

няма вече москвич.

Ах, защо ли го купих!

Ах, Защо Ли го Купих!