S-класата се предлага на европейските пазари от края на месец май тази година и от тогава е един от най- продаваните модели от гамата в България.

Представянето на нова S-класа е един от най- вълнуващите моменти в кариерата на един изпълнителен директор. С този модел Mercedes показва разликата между отличен автомобил и автомобил, който задава стандартите“, сподели г-н Ролф- Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар Моторс ЕАД.

От появата на настоящия модел през 2013 година, производителят е продал над 300,000 автомобила. Флагманът на Mercedes-Benz беше най-продаваната луксозна лимузина в света през 2016 година. Днес S- класата се предлага в шест вариации на купето.

Вижте снимки >> >> >>



Три изцяло нови двигателя дебютират в новата S-класа: дизелов и бензинов 6-цилиндров двигател, както и нов V8 би-турбо бензинов двигател. В допълнение, Mercedes-Benz предлага и plug-in хибрид с пробег на ток от около 50 километра. Революционни технологии като 48 волтовия интегриран стартер генератор/ ИСГ/ и електричски турбо компресор отбеляават световната си премиера в новата S-класа.

Новата S-класа прави голяма стъпка напред в посока автономно шофиране, като издиа технологиите обединети в Intelligent Drive до ново ниво. Подобренията в Активен асистент за дистанция и Активен кормилен асистент сега осигуряват в още по-голяма степен комфортно улеснение за водача за спазване на безопасна дистанция и управление в завои. Скоростта се регулира автоматично преди завои, кръстовища или кръгови движения. В допълнение: за първи път автомобилът използва данните от картата и навигацията, за да предвиди поведението на водача.

Системата за контрол на комфорта ENERGIZING comfort се въвежда за първи път в света с новата S-класа от септември 2017 година: технологията комбинира по интелигентен начин различни системи за комфорт, например климатичната инсталация (включително ароматите), амбиентното осветление, настройката на седалките (отопление, вентилация, масаж), както и музикалния фон и позволява на клиента да конфигурира своя специфична „уелнес“ настройка, която да отговори на настроението или нуждите му. Системата за контрол на комфорта може да се изпита на всяко от местата в автомобила, в зависимост от нивото на оборудване. Системата предлага избор от шест програми, чиято продължителност е десет минути.

Спечелете награди от Дир.БГ и Автосалонът в София > > >