Те ще са базирани на платформата LX на Chrysler. От Fiat планират да продават над 50 000 бройки от новите модели годишно.
Платформата LX e използвана за моделите Dodge Charger, Dodge Challenger и Chrysler 300. Изпълнителният директор на Fiat Алфредо Алтавила разкри плана за създаването на новите модели по-рано този месец. Очаква се производството им да започне през 2011 година в завода Officine Automobilistiche Grugliasco, който се намира близо до Торино.
След като от Fiat закупиха Bertone през месец юли, това предприятие също e тяхна собственост. Засега няма детайлна информация по въпроса, но се предполага, че първият автомобил, базиран на платформата LX, ще се произвежда именно в завода Officine Automobilistiche Grugliasco и ще бъде заместник на седана Lancia Thesis. Моделът ще бъде оборудван с версия на двигателя Pentastar V6 на Chrysler, използван за първи път в новия Jeep Grand Cherokee. Очаква се производството на втория автомобил да започне през 2012 година. Очаква се той да се предлага от Maserati и да се вмести сред седани като Quattroporte.