ВИДЕО >> >> >>


Дизайн


На пазара има много автомобили, които са направили множество компромиси, за да се харесат на всички. Резултатът е, че много от тях изглеждат безлично. Това не може да бъде казано в никакъв случай за Honda Civic, защото моделът по традиция залага на футуристичния дизайн и се опитва да избяга от общоприетите норми. Дизайнът на новото десето поколение не само, че не е изключение, ами е един от най-добрите примери за това. Екстериорът е агресивен, радиаторната решетка хромирана, а въздухозаборниците – огромни. Силуетът се доминира от атлетично извитите калници, а задницата... е задницата има не един, а цели два спойлера. Със сигурност новата Honda Civic е най-спортно изглеждащият автомобил в класа си.

Размери


Новото 10-то поколение на Honda Civic е станало малко по-дълго, спрямо предходната генерация.

Моделът има дължина от 4518 мм, широчина от 1799 мм и височина от 1434 мм. Колесната база е 2697 мм. Пътният просвет е 130 мм, а багажникът има полезен обем от 478 литра, но при спуснати седалки той нараства до 1267 литра. Теглото на колата е около 1300 кг.

Интериор


Интериорът е на много високо ниво, като едно от любимите ни неща в него стана стъкленият панорамен покрив. Седалките са много комфортни, като не само предните, но и задните могат да се подгряват. Таблото е дигитализирано, а от страничният 7-инчов сензорен дисплей имате достъп до навигацията и задната камера. Интересното е, че задната камера предлага 3 различни опции на изглед, които могат да са доста полезни в различните ситуации.

Системи за сигурност


Японските коли винаги са залагали на високите технологии, а броят им при новата Honda Civic е просто стъписващ. Освен стандартните системи, като парктроник, асистент за страничния трафик и други, автомобилът разполага със технологията SENSING. Тя включва в себе си няколко системи, повишаващи сигурността, като най-интересната е тази срещу напускането на пътното платно.

Благодарение на камера, монтирана в предното стъкло, колата следи дали напускате вашето пътно платно, без да подадете мигач. Ако това е така воланът се активира и коригира движението на автомобила. Системата може да използва и спирачката, ако това е необходимо.

Интелигентният ограничител на скоростта разпознава пътните знаци, показващи ограничението на скоростта, като колата сама ги спазва.

Всъщност Honda са направили всичко по силите си, за да намалят възможността и последиците от удар с друг автомобил или с пешеходец.

Двигател


Двигателната гама включва:

- 1.0 литров 4-цилиндров VTEC TURBO със 129 к.с. и 200 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 200 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11 секунди. Средният разход на гориво е малко над 5 литра на 100 километра.

- 1.5 литров 4-цилиндров VTEC TURBO със 182 к.с. и 240 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 200 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8.2 секунди. Средният разход на гориво е 6 литра на 100 километра.

- 2.0 литров 4-цилиндров VTEC TURBO със 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 272 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5.8 секунди. Средният разход на гориво е 8 литра на 100 километра. Този мотор се предлага само за Type-R версията, който е една от най-достъпните коли с мощност над 300 "коня" - струва 70 990 лв. На 3 април 2017 година новата Honda Civic Type-R се превърна в най-бързата кола с предно предаване на пистата "Нюрбургринг".

Honda предлага избор измежду 6-степенна механична предавателна кутия или новата автоматична безстепенна трансмисия - CVT, която има 7 фиксирани предавки.

Заключение


Базовият модел, задвижван от 1.0-литровия двигател, може да се закупи за 38 990 лева, а версията, която ние тествахме струва около 59 000 лева. Важно е да отбележим, че технологията SENSING идва като стандарт дори и при базовата версия, така че без значение какво ще изберете, няма да направите компромис със своята сигурност.

44 години след своя първоначален дебют, Honda Civic продължава да бъде не просто най-добрата алтернатива на немските хечбеци, но и да поставя нови стандарти. Малко са били колите, към които да нямаме никакви забележки, но новата Honda Civic е именно една от тях.



Вижте снимки >> >> >>