Дизайн


Малкият Renegade има симпатично кубичен дизайн, а впечатление правят хромираната предна решетка, вдъхновена директно от Jeep Wrangler. Кръглите фарове и квадратните стопове с Х-образни елементи са доста свежи, а цялостният вид на всъдехода се допълва от спойлера и релсите монтирани на покрива, както и от сребристите 17-цолови лети джанти.

Интериор


Интериорът е още по-очарователен, подчертавайки грубият дух на Renegade, чрез своите остри линии.

Въпреки това джипът е доста комфортен и впечатлява с големия си набор от идващи като стандарт екстри . Купето е изградено от меки на допир елементи, а воланът е тапициран с кожа и дори може да се подгрява, като последната опция важи и за седалките.

Инфотейнъмънт системата е снабдена със 6,5-инчов сензорен дисплей, даващ достъп до задната камера и навигацията.

Оранжевите декорации на оборотомера допълват свежото усещане, а между него и километража е разположен помощен 7-инчов TFT екран.

Като стандарт идва още и двузонна климатична система и аудиосистема с девет озвучителни тела и суббуфер с мощност от над 500 вата.

Ако обичате слънцето или свежия въздух може да си поръчате версия с панорамен покрив.

Размери


Както вече сте разбрали, Jeep Renegade е най-компактният модел в гамата на марката.

Моделът има дължина от 4237 мм, широчина от 1806 мм и височина от 1666 мм.

Колесната база е 2570 мм - достатъчно, за да се гарантира комфорта на пътниците.

Практичния дух на малкия офроудър си проличава в просторния му багажник, чийто полезен обем може да нарасне до 1 189 литра при сгънати седалки, а в нормално състояние е 351 литра.

Двигател


В Европа Jeep Renegade се предлага с избор от шест двигателя.

Освен версията, която ние тествахме гамата на Jeep Renegade включва:

- 1.6-литров 4-цилиндров бензинов eTorque двигател с мощност от 110 к.с. и 152 Нм въртящ момент. Средният разход на гориво е около 6.0 литра на 100 километра. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11.8 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

- 1.4-литров 4-цилиндров MultiAir турбиниран бензинов агрегат със 140 к.с. и 230 Нм. Средният разход на гориво е 6.0 литра на 100 километра. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 10.9 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

- 1.4-литров 4-цилиндров MultiAir турбиниран бензинов агрегат със 170 к.с. и 249 Нм. Средният разход на гориво е 6.9 литра на 100 километра. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8.8 секунди, а максималната скорост е 196 км/ч.

- 1.6-литров 4-цилиндров MultiJet дизелов агрегат със 120 к.с. и 236 Нм. Средният разход на гориво е 4.6 литра на 100 километра. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 10.2 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

- 2.0-литров 4-цилиндров MultiJet дизелов агрегат със 170 к.с. и 350 Нм. Средният разход на гориво е 5.8 литра на 100 километра. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8.4 секунди, а максималната скорост е 196 км/ч.

Офроуд и Системи за сигурност


Напълно в духа на съвременните кросоувъри Jeep Renegade предлага като един доста бюджетен избор и варианти само със задвижване на предната ос.

Версията, която ние тестваме обаче е чистокръвен офрудър със система за задвижване на всички колела, а първото нещо, което прави впечатление в малкия SUV, е че той определено не се плаши от грубия терен.

За офроуд възможностите помага щедрия пътен просвет от 220 мм, а след като активирате 4х4 системата, поведението на колата може да бъде настроено специално според пътната обстановка, като опциите са четири – за сняг, за пясък, за кал, както и стандартния автоматичен режим. Върховата Trailhawk версия разполага и с още един режим – Rock, който е идеалният избор за най-тежките скалисти терени.

Множеството системи подпомагащи водача също помагат за безупречното поведени на автомобила в тежки условия. Jeep Renegade разполага със система против преобръщане, специален контрол над сцеплението, а освен това може да се възползваме от асистент за потегляне по наклон, система следяща пътната лента и старт/стоп система.

Няма да крием, че бяхме очаровани от поведението на компактния джип по хлъзгавите и заледени участъци.

Заключение


Цената на модела, който ние тествахме - Jeep Renegade с 2.0-литров MultiJet двигател със 140 к.с. e 61 360 лева. Важно е да отбележим, че без екстрите, като панорамния покрив, цената пада до 54 300 лева, а базовата версия в гамата се предлага за 39 900 лева.

В заключение ще кажем, че Renegade е един чистокръвен Jeep, притежаващ надеждността и здравината на американската марка, съчетана с нисък разход, малки размери, разумна цена и щипка италиански стил.

Вижте снимки >> >> >>