В края на 2023 година "София Франс Ауто" (SFA) обяви, че чрез новото си дъщерно дружество SFA Automotive компанията става официален вносител на марките Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth за България на глобалния производител Stellantis. Скоро след това от компанията представиха и търговския център, който стана новият дом на марките в столицата - SFA Retail София - 4.

Дилърството, което се намира на ул. "Резбарска" № 5, разполага с изложбена зала с площ 500 кв.м, където могат да бъдат видени моделите от актуалните гами на легендарните марки Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth. В шоурума на Alfa Romeo са изложени новите модели Stelvio, Tonale и Giulia.

Alfa Romeo Stelvio

Снимка: Тони Тончев

В шоурума на Jeep посетителите могат да разгледат новите Avenger, Compass и Wrangler. В шоурума на FIAT са позиционирани електрическият 500е, компактният кросоувър 500Х и хечбекът Tipo. Търговският център обслужва и клиентите на лекотоварната гама на FIAT Professional, както и феновете на емблематичните автомобили със спортен заряд Abarth.

Новият дилърски център SFA Retail София - 4 предлага за пробно шофиране тестови автомобили от актуалните модели на гамите на марките и е оборудван с четири зарядни станции с мощност 22 кВт, които са на разположение и на клиентите с Plug-in хибридни и изцяло електрически автомобили.

Jeep Wrangler

Снимка: Тони Тончев

Търговският център отчита изключително успешен първи месец за годината, като е обслужвало по средно 10 запитвания на ден от клиенти. Близо 60% от заинтересованите са проявили желание за пробно шофиране, като фаворитите към момента са FIAT Tipo и Jeep Compass.

Този положителен резултат в голяма степен се дължи и на промоционални условия, които дилърството обяви за своите клиенти - в първите дни на февруари ще са валидни специални ценови и лизингови условия, както и подарък комплект зимни гуми.

Емблематичните автомобили със спортен заряд Abarth

Снимка: Тони Тончев

SFA Retail София - 4 дава силна заявка да работи за налагане на високия имидж на марките Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth на българския пазар, както и за поддържане на стандартите за удовлетворение на клиентите, утвърдени от мрежата на "София Франс Ауто" през последните повече от 30 години.

Екипът на новия шоурум на Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth в София

Снимка: Тони Тончев