В началото на ноември "София Франс Ауто" (SFA) обяви, че чрез новото си дъщерно дружество "Ес Еф Ей Аутомотив" (SFA Automotive) компанията става официален вносител на марките Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth на глобалния производител Stellantis. Само месец по-късно е факт и търговският център SFA Retail София - 4, който ще бъде техният нов дом. Шоурумът е разположен в град София на ул. "Резбарска" № 5.

Локацията е добре позната за почитателите и клиентите на Jeep, тъй като само преди броени години там се помещаваше шоурум на марката, а сега се превръща в модерен мултибранд център, следващ иновативната концепция на производителя за автомобилен мол. В пълна хармония под покрива на шоурума са представени актуалните модели от гамата на трите марки.

Alfa Romeo Stelvio

Снимка: Тони Тончев

В зоната на италианската марка Alfa Romeo, превърнала се в символ на изтънчения спортен дух, гордо стоят двата нови SUV - завладяващият със своята технологичност Tonale и отличителният във всеки детайл Stelvio. До тях е позициониран впечатляващият седан Giulia.

Противоположният край на шоурума е посветен на авантюристичния свят на Jeep. Там са разположени Avenger, избран за "Автомобил на 2023 година в Европа" в своята изцяло електрическа версия, Compass - просторният SUV, който винаги се движи в правилната посока, Renegade - винаги готов за вълнуващи преживявания и Wrangler - най-атрактивният Jeep, който е идеологически наследник на легендарния модел Willys, превърнал марката Jeep в нарицателно за всъдеход.

Jeep Avenger

Снимка: Тони Тончев

В сърцето на изложбената площ е марката FIAT. Тя е представена от изцяло електрическия вариант на емблематичния модел Fiat 500 и неговия по-голям брат - кросоувърът 500Х. В гамата на FIAT е и достъпният компактен хечбек Tipo, който приветства посетителите на търговския център с неподправен италиански чар.

Новият шоурум ще обслужва и клиентите на лекотоварната гама на FIAT Professional, както и феновете на митичните автомобили със спортен заряд Abarth. Шоурумът разполага и с обособена зона за демонстрационни автомобили, които са на разположение на клиентите за пробно шофиране. За моделите с електрическо задвижване са осигурени две зарядни станции.

FIAT 500e

Снимка: Тони Тончев

Търговският център отваря своите врати със заявка да работи за налагане на високия имидж на марките Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth, както и за поддържане на стандартите за удовлетворение на клиентите, утвърдени от мрежата на SFA през последните повече от 30 години.

Гаранционното обслужване и продажбата на резервни части за автомобилите от четирите марки ще се извършва в оторизирания сервизен комплекс на SFA Retail София - 3 на бул. "Ботевградско шосе" в столицата. Шоурумът стартира своята дейност в понеделник - 4 декември 2023 година, със специални отстъпки за налични нови автомобили Alfa Romeo, Jeep и FIAT.