"София Франс Ауто" (SFA) вече е официален вносител за страната на още четири автомобилни марки на производителя Stellantis - Fiat, Alfa Romeo, Jeep и Abarth. От 1 ноември компанията пое продажбата и разпространението на нови автомобили от четирите марки, а от 1 декември и гаранционното обслужване за тях, както и дистрибуцията на оригинални резервни части, към които ще бъдат добавени и тези на американските марки Dodge и Ram.

Дейността на компанията "София Франс Ауто" ще се осъществява чрез новото дъщерно дружество "Ес Еф Ей Аутомотив" (SFA Automotive). Сред приоритетите на дружеството ще бъдат поддържането на високия имидж на марките Fiat, Alfa Romeo, Jeep и Abarth, развитието на тяхната търговска и сервизна мрежа в България, и повишаването на продажбите им на регионалния пазар.

Снимка: Stellantis

"Успешното развитие на компанията ни е вследствие на повече от 30 години опит в индустрията, отдаденост към клиентите и страст към автомобилите. Горди сме, че с работата си сме спечелили доверието на производителя Stellantis и че вече представляваме осем негови марки - Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep и Abarth", сподели Стоян Желев, основател и главен изпълнителен директор на "София Франс Ауто".

Снимка: Stellantis

"През последните години наблюдаваме как все повече се променя възприятието на водача към автомобила и той предпочита високотехнологично, модерно и екологично превозно средство, което доставя приятно преживяване, уют и комфорт на пътя. Ето защо пред нас стои предизвикателството да продължим да предлагаме качествени продукти и услуги в унисон с клиентските очаквания, като едновременно с това следваме амбициозния план на Stellantis за електрифициране на цялата гама автомобили и допринасяме за обновяването на българския автопарк с по-екологични превозни средства", допълни Стоян Желев.

Снимка: Stellantis

Досегашният представител на Fiat, Alfa Romeo, Jeep и Abarth - "Витоша Ауто", ще продължи своята дейност като дилър и оторизиран сервиз на същите марки за София.

"София Франс Ауто" е в автомобилния бранш повече от 30 години и е официален вносител на марките Peugeot, Citroen, DS Automobiles и Opel, а сега и на Fiat, Alfa Romeo, Jeep и Abarth. Компанията е оторизиран дилър е на пикапите Isuzu за България.

Снимка: Тони Тончев

В автомобилната група влизат "Ауто Бавария" - най-големият дилър на BMW, MINI и BMW Motorrad у нас, "Италия Моторс" - вносител на мотоциклетните марки Vespa, Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi и FB Mondial, и "Исубус" - официален представител за страната на автобусите и камионите Isuzu.

Търговската и сервизна мрежа на представляваните от "София Франс Ауто" марки наброява 43 дилърства в страната, от които 13 са собствени, а 10 от тях са обединени под марката SFA Retail.