Компанията Toyota обяви старта на продажбите на изцяло новото поколение Land Cruiser. Клиентите ще имат първа възможност да направят онлайн резервации за новото поколение на легендарния SUV от утре - 5 декември 2023 година. Пускането на пазара на следващия изцяло нов Land Cruiser достига още един крайъгълен камък с отварянето на онлайн резервации за предварителна продажба, което дава възможност на клиентите да бъдат сред първите, които ще осигурят новия модел при дебюта му през третото тримесечие на 2024 г.

Вижте ексклузивното издание First Edition на новия Land Cruiser  >>  >>  >>

Първите версии на Land Cruiser, които ще се предлагат през този период, са високите нива на оборудване Prestige и Executive, както и ексклузивното издание First Edition. Допълнителни версии ще бъдат предоставени на по-късен етап. Появата на нов Land Cruiser винаги е забележителен повод за Toyota, свързан с въвеждането на инженерни и дизайнерски иновации, които ще подобрят безупречната репутация на легендарния модел за световно качество, надеждност и издръжливост.

Снимка: Toyota

Повече от 70 години след пускането на пазара на оригиналната Toyota BJ, изцяло новият Land Cruiser се завръща към произхода си с акцент върху основното си качество като превозно средство, на което можете да се доверите, за да ви отведе до вашата дестинация и да ви върне отново у дома, дори и в най-суровите условия.

По традиция конструкцията на каросерията върху рама е ключова за истинския характер на Land Cruiser, който може да стигне навсякъде. Това се запазва и в последното поколение, с предимството на новата глобална платформа GA-F на Toyota. При новия модел има значително подобрение на проходимостта, с 30% увеличение на общата здравина и с 50% за рамата.

Снимка: Toyota

Това осигурява по-добра реакция, управление и комфорт при возене, докато новият дизайн на окачването позволяват по-добра артикулация на колелата, а стилните детайли позволяват справяне с по-предизвикателни наклони. Това е и първият Land Cruiser, който използва електрическо сервоуправление, което намалява отката при шофиране по неравни повърхности и осигурява по-плавно, директно представяне и по-лесна маневреност.

Снимка: Toyota

Новата Toyota Land Cruiser е оборудвана за сериозно представяне извън пътя с електронен блокиращ диференциал Crawl Control и комбинация от два монитора - Multi-Terrain Monitor и Panoramic View Monitor, за да помогне на водача да се справи с по-предизвикателни терени.

Комфортът, свързаността и информацията на борда са гарантирани с функции, включително 12,3-инчов персонализиран дигитален панел за водача, 12,3-инчов мултимедиен екран с най-новата информационно-развлекателна система, аудиосистема с 10 високоговорителя и отопление и вентилация на предните седалки.

Снимка: Toyota

В допълнение към последното поколение системи за активна безопасност Toyota Safety Sense и системите за подпомагане на водача, новият Land Cruiser предлага предупреждение за напречен трафик отпред, монитор за мъртвата точка и избираеми режими на шофиране.

По-високите нива на оборудване Exclusive и First Edition предлагат още повече технически характеристики, включително новаторския нов механизъм за изключване на стабилизатора на Toyota. Това променя състоянието на предната стабилизираща щанга, за да подобри управляемостта по неравни пътища, като същевременно осигурява повече комфорт и по-лесно управление при шофиране по пътя. Другото оборудване включва 20-инчови алуминиеви джанти, дигитално огледало за обратно виждане, премиум аудиосистема JBL с 14 високоговорителя и head-up дисплей.

Снимка: Toyota

Изданието First Edition е върхът на изцяло новата гама Land Cruiser, предлага се само в ограничен брой и ексклузивно за клиенти, които резервират своя автомобил онлайн по време на периода на предварителната продажба. Той се отличава с индивидуален стил с 18-инчови джанти, класически кръгли фарове, двуцветно пясъчно или опушено синьо външно покритие и емблеми First Edition. В кабината предните седалки са със специални тапицерии и шевове.

И трите версии - Prestige, Executive и First Edition, се предлагат в първоначалния период на продажба, както с пет, така и със седем места. Версиите Prestige и Executive споделят мощен нов екстериорен дизайн, който предава фундаменталната сила и възможности на автомобила с изчистен и съвременен външен вид, който следва функционалността. Нивото Executive е оборудвано с 20-инчови алуминиеви джанти с алтернативен дизайн на мястото на 18-инчовите джанти на Prestige.

Снимка: Toyota

В Западна Европа новият Land Cruiser се задвижва от 2,8-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател с мощност 204 к.с., съчетан с нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, което му дава мощност да тегли товари до 3500 кг. През 2025 г. ще бъде представен електрифициран 2,8-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател с технологична система Hybrid 48V.