Японската компания Toyota с гордост разкри изцяло новия Land Cruiser. Това е моделът, който черпи директно от оригиналните качества, които са направили името Land Cruiser синоним на здравина и надеждност повече от 70 години.

Легендарната ДНК на Land Cruiser е комбинирана с нови технологии, за да осигури по-високи нива на производителност както извън пътя, така и при ежедневна употреба.

Вижте как изглежда новия Land Cruiser  >>  >>  >>

Резултатът укрепва глобалната репутация на Land Cruiser като транспорт, на който можете да се доверите, за да ви отведе безопасно до вашата дестинация и да ви върне у дома при най-трудните условия.

Toyota ще отвори предварителните продажби на новия Land Cruiser за европейски клиенти през октомври, като първите доставки на автомобили се очакват през първата половина на 2024 г.

Гордо наследство

Land Cruiser се ражда преди 72 години като Toyota BJ, на 1 август 1951 г. Малко след това той демонстрира своята сила и възможности, като става първото превозно средство, което успешно се изкачва до шестата станция по склоновете на планината Фуджи.

Land Cruiser се ражда преди 72 години като Toyota BJ, на 1 август 1951 г.

Снимка: Toyota

Оттогава мисията на Toyota за Land Cruiser е да предостави на хората превозно средство, което ще ги отведе до местоназначението им в безопасност и сигурност, дори и в най-тежките условия.

Различният опит на клиентите по целия свят се оказа безценен в развитието на съществените силни страни на Land Cruiser като надеждност, издръжливост и способност да се справя с тежки условия.

Снимка: Toyota

Може би не е изненадващо, че неговата трайна репутация в световен мащаб го направи един от най-продаваните модели на Toyota, с 11,3 милиона продажби до момента, в повече от 170 страни.

Традиция, съчетана с модерен дизайн

В екстериора на новата Toyota Land Cruiser традицията е смесена с модерния дизайн, за да се създаде вечен външен вид, който изразява способността на автомобила да издържа на тежки условия. Стилът също улавя функционалната красота, която се намира в най-добрите професионални инструменти.

Набитият здрав външен вид изразява качеството "Завръщане към корените" на новия Land Cruiser, но също така е много практичен с подхода, при който формата следва функцията. Каросерията се отличава с по-къси надвеси, изваяни ъгли и стеснена долна част, а частите на каросерията са проектирани за лесна подмяна в случай на повреда.

Снимка: Toyota

В профил външният дизайн показва класически силует на Land Cruiser с хоризонтални линии. Общата дължина е 4920 мм, ширината е 1980 мм, височината е 1870 мм, а междуосието е 2850 мм.

Интериорът предлага избор от конфигурации с 5 или 7 места, с дизайн който напомня за здравината и функционалността на автентичния офроудър. Това се доказва в детайли като хоризонтално разположеното арматурно табло с бутони превключватели, които са оформени за лесна работа, дори при шофиране по труден терен.

Toyota Land Cruiser First Edition

Снимка: Toyota

Даден е приоритет на всестранната видимост на водача, подпомогната от ниско разположения капак, хоризонталното арматурно табло и по-ниската линия на колана, което позволява монтирането на по-дълбоки странични прозорци.

Нова платформа със здрава рама

Новият Land Cruiser запазва своята класическа, здрава конструкция на каросерията върху рама и следва по-големия Land Cruiser 300, като възприема платформата GA-F на Toyota, която играе ключова роля за значително подобряване на представянето извън пътя.

В същото време новият модел е лесен за маневриране и по-удобен при шофиране по пътищата, верен на ангажимента на Toyota да направи това превозно средство, което е практично и съобразено с ежедневните нужди на клиентите.

Снимка: Toyota

Новата рамка е с 50% по-здрава, а комбинираната здравина на тялото и рамката е по-голяма с 30%. Тези значителни увеличения допринасят за подобрена реакция, управление и комфорт при возене. Основната производителност на окачването също е подобрена, особено за да се осигури по-добра артикулация на колелата - ключов фактор за способността за шофиране извън пътя.

Електрически усилвател на волана

Това е първият Land Cruiser, който използва система за електрическо сервоуправление. Това намалява обратния тласък, който може да възникне при шофиране по неравна повърхност и осигурява по-плавно, по-директно управление и по-лесна маневреност при всякакви скорости.

Toyota Land Cruiser First Edition

Снимка: Toyota

Използването на електрическия усилвател на волана също така позволява на новия Land Cruiser да включва асистент за проследяване на лентата като част от своя пакет Toyota Safety Sense за активна безопасност и помощ на водача. Новият Land Cruiser ще се възползва от най-новите системи Toyota Safety Sense в рамките на цялостен пакет от усъвършенствани функции за безопасност и технологии, които намаляват тежестта върху водача.

Новият Land Cruiser придобива допълнителни възможности за проходимост извън пътя с нов преден стабилизатор, който се изключва. Технологията стабилизатор с механизъм за изключване е първата в Toyota и позволява на водача да променя състоянието на стабилизатора с помощта на превключвател на арматурното табло. Тази гъвкавост позволява по-добра управляемост по неравни пътища и по-голям комфорт и по-лесно управление при шофиране по пътя.

Toyota Land Cruiser First Edition

Снимка: Toyota

Надстройките на системите Multi-Terrain Monitor и Multi-Terrain Select осигуряват допълнителна поддръжка при шофиране извън пътя. Използвайки камера и дисплей с висока разделителна способност, системата Multi-Terrain Monitor дава на водача ясен изглед на зоната непосредствено около и под автомобила; а системата Multi-Terrain Select автоматично адаптира производителността на автомобила, за да отговаря на изискванията на различни условия на шофиране извън пътя.

Дизелов двигател и автоматик

Задвижването отразява фокуса на Toyota върху това моделът да е проектиран и да поддържа начина на живот и поминъка на хората, продължавайки дългогодишната репутация на модела за надеждност и издръжливост на пътя и извън него.

Снимка: Toyota

В Европа новият Land Cruiser ще бъде представен с 2,8-литров турбодизелов агрегат, проектиран за силен баланс между горивна ефективност и производителност. Той произвежда максимум 204 к.с. и е съчетан с нова 8-степенна автоматична трансмисия Direct Shift, което му дава силата да тегли товари до 3500 кг.

В началото на 2025 г. ще бъде наличен електрифициран задвижващ механизъм, съчетаващ мощния и ефективен дизелов двигател с 48-волтова мека хибридна технология.

First Edition за Европа от октомври

Изцяло новият Land Cruiser ще бъде представен в Европа със специален модел First Edition, достъпен ексклузивно за клиенти за резервация по време на първоначалния период на предварителна продажба от октомври тази година.

Около 3000 бройки от тази ограничена версия ще бъдат произведени за Европа, като тя подчертава наследството на Land Cruiser със специални стилови елементи и офроуд характер. Детайлите включват класически кръгли фарове и две специални двуцветни екстериорни лакови покрития - пясъчно жълто и опушено синьо.

Toyota Land Cruiser First Edition

Снимка: Toyota