Американската компания Tesla направи ъпдейт на 120 423 автомобила в САЩ заради риск вратите на кабината да бъдат отключени по време на катастрофа, съобщи регулаторът за пътна безопасност в страната, бреони дни след обявяването на друга софтуерна актуализация от производителя на електрически превозни средства.

Проблемът засяга автомобилите Model S и Model X, произведени в периода от 2021 до 2023 г., тъй като устройствата не отговарят на определени федерални стандарти за безопасност за защита при страничен удар. Ръководеният от Илон Мъск автомобилен производител пусна софтуерна актуализация по въздуха, за да се справи с проблема, съобщи Националната администрация за безопасност по пътищата NHTSA.

През миналата седмица Tesla пусна друга софтуерна актуализация по въздуха, обхващаща над 2 милиона автомобила в САЩ, които представляват почти всичките превозни средства на Tesla по пътищата на страната. Актуализацията е направена, за да инсталира нови предпазни мерки в усъвършенствана система за подпомагане на водача "Автопилот", след като федералният регулатор NHTSA цитира опасения за безопасността.

Снимка: iStock