Френската компания Renault разкри детайли от бъдещия си модел Symbioz, който ще бъде представен през идната пролет. Новият компактен семеен SUV ще се задвижва от ефективна хибридна система, състояща се от бензинов двигател и електромотор със системна мощност от 145 к.с. Новият семеен SUV предлага и много просторен интериор.

Името Symbioz звучи като френската дума symbiose, произлизаща от древногръцката symbiosis, което означава съжителство, ценност, дълбоко вкоренена в гените на Renault с посланието "Автомобили за живота". Това е дума, която звучи по подобен начин на много езици: symbiosis на английски, simbiose на испански и simbiosi на италиански, което прави името Symbioz лесно за разбиране от публиката.

Снимка: Renault

"За този нов компактен семеен автомобил искахме име, което е човешки значимо, изразяващо тясната връзка между семейството и техния автомобил. Името Symbioz перфектно илюстрира живота в нашия автомобил. Това е място, в което пътниците се чувстват едно цяло със своето превозно средство и с околната среда", каза Силвия Дос Сантос, ръководител на стратегията за наименованията в маркетинг отдела на Renault.

Symbioz се отличава с новия дизайн на марката Renault. Новият SUV е най-компактният хибрид от гамата на Renault в сегмент "C" с дължина едва 4,41 метра. Интериорът е проектиран да удовлетворява цялото семейство с щедро пространство и голям товарен капацитет.

Symbioz предоставя най-доброто от технологиите на Renault, включително стъклен панорамен покрив Solarbay от ново поколение, променящ вида си в матов без наличие на щора. Хибридният двигател E-Tech full hybrid с мощност 145 к.с. ще доставя повече удоволствие зад волана и по-нисък разход на гориво в автомобила с тегло под 1500 кг.

Снимка: Renault

Марката Renault е свързана със своите клиенти и се стреми да удовлетворява нуждите им, независимо дали са частни лица или бизнес потребители. За тази цел е създадена гама от допълващи се автомобили в сегмент "С" в Европа както с електрически, така и с хибридни модели.

Така в компактния С-сегмент попадат електрическият Megane E-Tech electric с дължина 4,20 метра, новият еталон за семеен електрически автомобил Scenic с дължина 4,47 метра, новият компактен семеен SUV Symbioz E-Tech full hybrid с дължина 4,41 метра, първокласният високотехнологичен SUV Austral с 4,51 метра и SUV с динамичен дизайн на купе Arkana с дължина 4,56 метра.