Renault 4 е един от култовите френски хечбеци с над 8 млн. продадени бройки в повече от 100 страни. Производството е спряно преди 30 години, но по всичко изглежда, че моделът ще се прероди.

Renault 4EVER Trophy идва с ретро-футуристичен вид. Предницата е с матрични LED светлини.

Моделът е със защитни панели на каросерията в долната част и значителен 20-сантиметров луфт около калниците. Високата стойка подчертава широчината на колелата от 753 мм, монтирани на 19-цолови джанти. Долната част е подсилена, за да осигури по-голяма защита на батерията, разположена в средата на шасито.

Всяко колело на 4EVER Trophy има видим компресор, който позволява лесно регулиране на налягането в гумите.

Демонстрационният автомобил 4EVER Trophy проправя пътя за бъдещия изцяло електрически SUV от B сегмент, удобен както в града, така и в отдалечени селски райони.

Подобно на Renault 5, той ще бъде базиран на новата платформа CMF-BEV за електрически автомобили от B сегмент. Платформата ще гарантира най-доброто представяне по отношение на пробег, акустика и поведение на пътя, без да прави компромис с дизайна.

Пазарното позициониране на бъдещите Renault 5 и Renault 4 ще бъде подобно на това на Clio и Captur.

Благодарение на общите си черти, всички автомобили, използващи платформата CMF-BEV, ще бъдат произвеждани в хъба ElectriCity в Северна Франция.