Peugeot ще представи своята изцяло електрическа гама на автосалона в Париж, който ще се проведе от 14 до 20 октомври. Всеки един от изложените на щанда на френската марка автомобили ще бъде с изцяло електрическо задвижване. В момента Peugeot предлага най-широката електрическа гама от всички европейски масови марки. Световната премиера в Париж ще бъде изцяло новото Peugeot E-408, което допълва това изцяло електрическо предложение от 12 модела. Основни акценти ще бъдат и модификациите Long Range на Peugeot E-3008 и E-5008 с увеличен пробег.

Вижте премиерите на щанда на Peugeot в Париж  >>  >>  >>

Всички електрически модели на Peugeot се възползват от програмата Allure Care, която предлага на собствениците гаранция и пълно спокойствие до 8 години или 160 000 км. Във Франция програмата е разширена за ограничен период за всички двигатели - електрически, хибридни и термични.

Peugeot E-308 и E-308 SW

Снимка: Peugeot

За да подпомогне своите клиенти при прехода им към нулеви емисии, всеки електрически модел се предлага и в хибридна или plug-in хибридна версия, благодарение на новите универсални платформи. Всички автомобили Peugeot могат да се похвалят със свързани услуги и изкуствен интелект ChatGPT, което позволява плавно взаимодействие с висока производителност с автомобила.

На щанда на Peugeot ще бъде изложен най-продаваният електрически автомобил във Франция през първата половина на 2024 г. и лидер в сегмента в Европа E-208. Той има неустоим външен вид, забавно усещане за шофиране и електрически пробег до 410 км. До него ще се нареди компактният SUV Peugeot E-2008, който наскоро претърпя значителна еволюция и сега е по-бурен и пъргав от всякога, съчетавайки елегантност с производителност.

Peugeot E-208

Снимка: Peugeot

Експозицията продължава с новото Peugeot E-308, което осигурява перфектна комбинация от динамично представяне, футуристичен дизайн и усъвършенствани функции. Своята световна премиера в Париж ще направи Peugeot E-408. Автомобилът съчетава неочакван и наистина привличащ вниманието стил с впечатляваща ефективност. Новото Peugeot E-408 е уникално в своя сегмент, благодарение на динамичния си дизайн на фастбек.

Peugeot E-408

Снимка: Peugeot

Новият фастбек-SUV Peugeot E-3008 също печели точки с дизайна си от следващо поколение и впечатлява с новия си панорамен i-Cockpit с 21-инчов извит дисплей за високотехнологично изживяване при шофиране и най-доброто представяне в своя сегмент. На автосалона в Париж Peugeot ще покаже версията Long Range на E-3008, която предлага до 700 км пробег в смесен цикъл, което е най-добрият електрически пробег на пазара на SUV.

До него ще бъде 7-местният електрически SUV от по-високия клас Peugeot E-5008. Със своя пробег до 668 км, Peugeot E-5008 е уникално предложение на пазара. Този SUV съчетава комфорт, модулност, пространство и технологични иновации за приятно изживяване при шофиране.

Peugeot E-5008

Снимка: Peugeot

Почетен гост на автомобилното изложение в Париж на щанда на Peugeot ще бъде състезателният болид 9X8 Hybrid Hypercar, който продължава наследството на легендарните Peugeot 905 и 908, победители в "24-те часа на Льо Ман" през 1992, 1993 и 2009 година. Като най-екстремният израз от дизайна на марката, Peugeot 9X8 е истинска лаборатория за изследвания и разработки, внасяща технология, надеждност и производителност в нашите производствени автомобили.

Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar

Снимка: Peugeot

Черешката на тортата на щанда на Peugeot ще бъде прототипът Inception Concept, който разкрива бъдещето на мобилността според Peugeot, съчетавайки комфорт, устойчивост и авангардни технологии. Той включва иновативни техники за пестене на ресурси, намаляване на теглото и минимизиране на отпадъците, като същевременно гарантира оптимално ниво на производителност.

Представяйки също новия i-Cockpit, прототипът Inception Concept предлага сериозна еволюция в ергономията на шофиране, благодарение на управлението Hypersquare, осигуряващо футуристично, интуитивно и забавно изживяване за истинско удоволствие от шофирането.

Peugeot Inception Concept

Снимка: Peugeot