С новия Mokka, Opel става първият германски производител, който представя модел в бързоразвиващият се субкомпактен SUV сегмент. Въпреки дължината си от 4.28 метра, Mokka осигурява щедро пространство за петима човека.
Вижте снимки
Opel Mokka съчетава функционалност с комфорт, висока позиция на седене с щипка приключенски дух. Той може да бъде оборудван със система за двойно предаване, която плавно и безстепенно предава въртящ момент към задните колела, когато това спомага за по-добро сцепление и управляемост.
Задвижването се осигурява от три двигателя. Всички версии с механични трансмисии са оборудвани със   система  на Opel. Гамата от бензинови агрегати включва 1.6-литров атмосферен мотор със115 к.с. и 1.4-литров Turbo със 140 к.с. и въртящ момент 200 Нм. Турбодизеловият двигател е 1.7 CDTI със 130 к.с., разполагащ с 300 Нм въртящ момент. Двата агрегата 1.4 Turbo и 1.7 CDTI се предлагат с шестстепенна механична или шестстепенна автоматична трансмисия.
Mokka е оборудван със системи за асистенция на водача, базирани на предната камера Opel Eye, както и камера за обратно виждане. Освен това Opel Mokka се предлага и с ергономични седалки сертифицирани от AGR – германската организация от експерти в областта на здравето на гърба “Aktion Gesunder Rücken e.V.”. 
Mokka предлага и напълно интегрирана конзола за превоз на велосипеди от последно поколение Flex-Fix, която е уникално технологично решение на Opel.