Новият компактен кросоувър Renault Captur вече е наличен за поръчки в България с три нива на оборудване - Evolution, Techno и Esprit Alpine. Първите доставки на изцяло обновения Captur се очакват в началото на лятото, а базовата цена от 41 390 лева за нивото Evolution се запазва същата, каквато беше преди лансирането на новия модел. Цените за ниво Techno започват от 46 190 лева, а за най-високото ниво Esprit Alpine - от 55 990 лева.

Кросоувърът Renault Captur беше лансиран за първи път през 2013 г. и до момента е продаден в над 2 милиона броя в 90 страни по света. Със своя просторен и модулен интериор, Captur притежава набор от характеристики, съобразени с начина на живот на хората за ежедневно пътуване на къси разстояния между дома и работното място, за свободното време и пътешествия извън града.

Снимка: Renault

Преди месец беше представено новото Renault Captur, което е претърпяло значителна трансформация в предната част, в унисон с последните тенденции на марката, развити от новия главен дизайнер на Renault Жил Видал. Новият модел се отличава с по-динамичен дизайн с оригинална по-стилна предна част. Кросоувърът придобива нов светлинен подпис, структурирана радиаторна решетка с новото лого на Renault и по-хоризонтален преден капак.

Новите предни светлини съдържат изцяло LED технология като стандартно оборудване за всички версии. Задната част също добива по-съвременен вид с прозрачен корпус на задните светлини, новото лого и обновен дифузьор. Клиентите могат да избират от широка селекция аксесоари и цветове за каросерията: перленобял, сив "Касиопея", черен Starry, сив Rafale, син Iron и червен Flame. 

Снимка: Renault

В интериора са премахнати всички кожени елементи. Новата тапицерия включва рециклирана тъкан. За първи път в сегмента, новото Renault Captur се доставя с мултимедийна система OpenR Link с нов 10,4-инчов вертикален сензорен екран, наличен за всички нива на оборудване. Потребителите могат да се възползват напълно от ексклузивно интерактивно съдържание и вградени Google услуги с Android Automotive 12, налични като стандартно оборудване от ниво Techno.

Освен с възможности за персонализация, интерфейсът е съвместим с Android Auto и Apple CarPlay с цел кабелна и безжична свързаност със смартфон. Новото поколение на Captur включва широк набор от персонализирани характеристики. Клиентите могат да изберат и опционалната двуцветна каросерия, която комбинира сив Highland, черен Starry или перлено бежов цвят за покрива и капаците на страничните огледала.

Снимка: Renault

Новото Renault Captur се предлага от лансирането си в три нива на оборудване - Evolution, Techno и Esprit Alpine. Новото ниво на оборудване Esprit Alpine, вдъхновено от марката Alpine, което придава на дизайна повече спортен вид.

Новото Renault Captur се предлага с избор от четири двигателя. Базовият вариант е с 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател TCe 90 с мощност 90 к.с., съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. След него се наражда 1,0-литровият 3-цилиндров турбодвигател TCe 100 LPG, работещ на бензин и пропан-бутан, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Този агрегат намалява емисиите на CO2 с около 10% в сравнение с еквивалентен бензинов двигател и предлага автономен пробег до 1100 км с двата си резервоара.

Снимка: Renault

Новият Captur се предлага и с 1,3-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор TCe 160 EDC mild hybrid с 48-волтова мека хибридна система с мощност 160 к.с., съчетан със 7-степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Най-технологичният агрегат в гамата на новото Renault Captur е пълноценният хибрид E-Tech full hybrid 145 със 145 к.с., включващ 1,6-литров бензинов двигател, роботизирана скоростна кутия, електромотор и стартер-генератор. С това задвижване Renault Captur е предпочитан избор на над 41% от клиентите. Двигателят е с отлични показатели, като разход на гориво от 4,6 л/100 км и 105 г/км емисии на СO2. Базовата му цена в ниво Evolution e 53 990 лева.