Италианската компания FIAT празнува 125 години от създаването си, а в България годишнината беше отбелязана с премиера на новия FIAT 600. Страната ни се включи към държавите, които отбелязват важната дата за марката FIAT. На събитие в стил Dolce Vita (Сладък живот) в столицата, беше отпразнувана годишнината на марката под надслов "125 FIAT усмивки за отличен 600" и за първи път беше представен пред родната публика един от ключовите модели за FIAT - новият 600 в две версии.

Вижте новите FIAT 600e La Prima и FIAT 600e RED  >>  >>  >>

Новият FIAT 600 е изцяло нов компактен модел, който е позициониран в сърцето на В-сегмента, като ще се бори за вниманието както на любителите на класическия хечбек, така и на феновете на функционалния SUV. Марката FIAT се завръща в най-големия в Европа сегмент с електрическа и хибридна версии в моделната гама, като предлага всичко най-добро от него и го надгражда в различни аспекти - повече пространство, по-дълъг пробег, по-силно усещане за Dolce Vita.

FIAT 600e La Prima и младата изпълнителка Дани Илиева

Снимка: Тони Тончев

Новият FIAT 600 предлага красиво, радостно и комфортно изживяване при шофиране. Той наследява успеха на своя предшественик и бестселър FIAT 600 от 50-те години, спечелил си славата на семеен автомобил. Новият FIAT 600 представлява идеалното решение както за любителите на градския живот, така и за почитателите на дейности на открито.

Той е перфектно въплъщение на ценностите на марката за италиански стил и екологичност. Моделът е атрактивен и красив, като разполага с най-модерните функции за безопасност. На дължина достига 4,17 метра, в които предлага удобно настаняване на петима души и щедро пространство за съхранение на вещи. Пробегът при електрическата версия е над 400 км в комбиниран цикъл (WLTP) и над 600 км в града (WLTP).

FIAT 600e RED

Снимка: Тони Тончев

Предлага се в две различни изцяло електрически версии - FIAT 600e La Prima и FIAT 600e RED, които са подходящи и за семейни и за индивидуални потребители с желание да изпитат неподправено усещане за Dolce Vita при шофиране с грижа към околната среда и социалните каузи. Хибридните версии на модела пасват перфектно на онези млади клиенти, които търсят достъпно решение за електрифицирана мобилност.

Предлагат се с 1,2-литров бензинов двигател с 48-волтова хибридна технология с избор от 100 или 136 к.с. и в комбинация със 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Стартовата версия на FIAT 600 Hybrid се отличава с ексклузивни седалки от рециклиран плат с бели акценти и матова черна пластмасова обшивка на био основа на арматурното табло.

FIAT 600e RED

Снимка: Тони Тончев

Версията La Prima на хибридния 600 предлага 100% стил, технологии и комфорт, за да осигури завладяващо италианско изживяване Dolce Vita с топоборудване. При нея клиентът трябва да избере само цвета, а цветовата палитра предлага четири прекрасни цвята металик и три пастелни варианта.

Снабден с най-съвременни функции за безопасност и асистенция, FIAT 600 носи всички предимства на свързаността за градската и извънградската мобилност с Ниво 2 на асистирано шофиране. В България поръчките за новия FIAT 600 стартираха, като базовата цена на хибридната версия е 49 900 лева, а електрическата версия започва от 74 360 лева.

FIAT 600e La Prima

Снимка: Тони Тончев

Заедно с празника на FIAT и родната премиера на новия FIAT 600, беше обявен и стартът на национална игра в Instagram, в която всеки почитател на марката ще може да сподели снимка с FIAT и усмивка, а един от всички участници ще спечели уикенд с FIAT 600. Бяха представени също така новостите при марката, както и актуалната гама, която е включена в инициативата RED в подкрепа на животоспасяващи програми по целия свят. От 2021 г. марката FIAT, заедно с Jeep и RAM е партньор на RED и дарените средства до момента надхвърлят 4,5 милиона долара.

Вносителят на марката FIAT в България - SFA Automotive, представи и своето специално юбилейно предложение по повод 125-ата годишнина на FIAT, с което ще зарадва всички свои клиенти. До края на годината всички модели от пътническата гама на марката ще се предлагат с безплатна 7-годишна удължена гаранция.

Празничната вечер завърши както подобава за рожден ден - с торта

Снимка: Тони Тончев

Празничната вечер завърши както подобава за рожден ден - с торта и специален поздрав от младата изпълнителка Дани Илиева, чиито екранен партньор в последната песен е FIAT 500e.