Компанията FIAT представи новия малък кросоувър 600e с изцяло електрическо задвижване. С новия модел Seicento (600) италианската марка се завръща в B-сегмента, като предлага очарователен SUV, който носи гените на Jeep Avenger.

Новият FIAT 600e приема името си от автентичния FIAT 600 от 50-те години, спечелил си име на семеен автомобил и носи целия италиански чар и свеж стил. Новият FIAT 600e предлага повече пространство, по-дълъг пробег и по-силно усещане за Dolce Vita (Сладък живот).

Снимка: FIAT

Прероденият FIAT Seicento предлага истинско удоволствие за сетивата, типично за италианските автомобили. Неговата визия е със закачливо лице, освежен хромиран надпис 600 отпред и отстрани, а името FIAT е изписано на капака на багажника.

Елегантният, но динамичен външен вид е подсилен от по-големите джанти с размер до 18 инча, черни матови лайстни и калници, а типичният италиански стил може да се види в италианското знаме в задната броня. Лъскавите черни детайли, хромираните акценти и блестящите контури на задните LED светлини подчертават очарованието на външния дизайн и правят италианският стил разпознаваем.

Снимка: FIAT

Интериорът е добре оборудван със 7-инчов цифров инструментален панел и 10,25-инчов сензорен екран на мултимедийната система с 6 високоговорителя. Като допълнителни удобства се предлагат електрическа задна врата, автоматичен климатроник, адаптивен круиз контрол, както и сензори за дъжд и светлина.

Снимка: FIAT

Отвътре новият FIAT 600e предлага 8 различни цвята за амбиентното осветление и за аудиосистемата, като са възможни 64 комбинации. Седалката на водача е оборудвана с електрическо регулиране и функция за масаж на гърба.

Предлагат се седалки от синтетична кожа с цвят слонова кост и монограм FIAT с тюркоазени акценти и 3-степенно отопление. Оборудването се допълва от велурени стелки, делими и сгъваеми задни седалки, два USB входа A и C, както и един C на втория ред седалки, безжично зарядно устройство за смартфон и безключов достъп.

Снимка: FIAT

Новият FIAT 600e е с дължина 4,17 метра и разполага с 5 врати, като предлага впечатляващо вътрешно пространство за петима човека и отделения за вещите им с обем 15 литра. Пътниците в електрическия кросоувър могат да съхраняват принадлежностите си на различни места като централния тунел, който се затваря с персонализирано покритие и има адаптивни поставки за чаши.

Багажникът също е с големи размери и вместимост 360 литра. Гъвкавото вътрешно пространство е комбинирано с разширени възможности за електрическата задвижваща система.

Снимка: FIAT

Новият FIAT 600e представлява идеалното решение както за любителите на градския живот, така и за почитателите на дейности на открито. Той е перфектното въплъщение на ценностите на марката за италиански стил и екологичност. Моделът е атрактивен и красив, като предлага най-модерните функции за безопасност.

Литиево-йонната батерия с капацитет от 54 кВтч осигурява пробег над 400 км в комбинирания цикъл WLTP и над 600 км в градския цикъл WLTP City. Това превръща новия FIAT 600e в идеалното превозно средство както за ежедневна употреба за града, така и за излети извън града през уикенда.

Снимка: FIAT

За по-кратко време за зареждане моделът е оборудван със система за бързо зареждане с мощност 100 кВт. За по-малко от половин час батерията се зарежда до 80%. В оборудването се предлага бордово зарядно устройство с мощност 11 кВт и кабел Mode 3 за зареждане в домашни условия или на обществени места, което осигурява пълно зареждане за по-малко от 6 часа.

Снимка: FIAT

Електрическият мотор развива мощност 154 к.с. и ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 9 секунди. Новият FIAT 600e дава избор на всеки водач да шофира по свой начин, благодарение на активирането на един от три режима на движение - Еко, нормален и спортен.

Снимка: FIAT

Новият FIAT 600e се предлага в две различни изцяло електрически версии - La Prima и RED, които са подходящи както за семейни потребители, ката и за индивидуални клиенти. Новият FIAT 600e RED приема червения цвят, както отвън, така и отвътре. Налични са още два цвята - черен и бял.

Новият FIAT 600e La Prima се предлага в 4 различни цвята, които напомнят за италианската красота и природни пейзажи на Италия - слънцето, морето, земята и небето.

Снимка: FIAT

В Италия новият FIAT 600 в чисто електрическа версия струва от 35 950 евро за версията RED и 40 950 евро, ако предпочитате варианта La Prima. Производството започва този месец в завода на FIAT в Тихи в Полша, където се произвежда и Jeep Avenger. Новият FIAT 600е ще се предлага само със задвижване на предните колела. През 2024 г. гамата ще се обогати и с версия с хибридно задвижване.