Гамата на новото поколение на модела Skoda Superb добави и спортна версия Sportline. Тази опция отдавна е традиционна за моделите на чешката марка, като за първи път версията Sportline се появи в началото на 90-те години в хечбека Skoda Favorit. Версията Sportline не предлага значителни технически подобрения, но може да се похвали с разширен списък от оборудване и декорации.

Вижте новата Skoda Superb Sportline   >>  >>  >>

Новият Superb Sportline продължава традицията на спортните нива на оборудване за автомобили Skoda, като запазва всички най-добри характеристики на основния модел, особено неговата просторност и детайли от гамата Simply Clever, но добавя уникални дизайнерски елементи и по-широка гама от оборудване.

Skoda Superb Sportline и Sportline Combi

Снимка: Skoda

Дизайнерските детайли в лъскаво черно са класическа характеристика на спортния дизайн на Skoda. Естествено, те могат да бъдат намерени в новия Superb Sportline, където подобряват атлетичния вид на колата. Рамката на радиаторната решетка, рамките на прозорците, капаците на външните огледала, елементите на предната броня, специфични за това ниво на оборудване, линията на задния дифузьор и някои детайли в отделните варианти на каросерията са решени в гланцово черно. Докато Superb Sportline Combi може да се похвали с черни релси на покрива, седанът има черна лента на дифузьора на задната врата.

Снимка: Skoda

Динамичният външен вид на автомобила е подсилен от пакета SunSet, който осигурява затъмняване на стъклата в задната част на B-колоната. Стандартните колела са с 18-инчови полирани антрацитни джанти Vela с матови черни аеродинамични капаци са стандартни, но клиентите могат да избират и от два вида нови 19-инчови джанти - Aniara със сребристи джанти и черни капаци, и изцяло черни колела Torcular. За финал на всичко това са новите емблеми на Sportline на предните калници и черният надпис Skoda в задната част.

Skoda Superb Sportline Combi

Снимка: Skoda

Спортното усещане е очевидно и в традиционно просторния интериор , като доминиращите характеристики са предните спортни седалки с интегрирана облегалка за глава, електрически контроли и ръчно регулируема дължина на седалката. Спортната дизайнерска селекция включва предни спортни седалки, покрити с материал Suedia, които се предлагат с функция за масаж и отопление. Опционалният спортен дизайнерски пакет Suite включва ергономични седалки, сертифицирани от AGR, тапицирани в комбинация от кожа и изкуствена кожа с перфорация, която добавя вентилация към функцията за масаж и отопление.

Skoda Superb Sportline

Снимка: Skoda

В колата има много други спортни детайли. Таванът отново е черен, докато декоративните ивици на арматурното табло и панелите на вратите имат карбонов ефект. Педалите са със стоманени капаци. Пред водача има спортен волан с три спици, тапициран с кожа с черни шевове и логото Sportline. Вътрешната атмосфера се подобрява от регулируемо околно осветление.

Новата Skoda Superb Sportline предлага на клиентите и страхотно оборудване. Спортната концепция на автомобила е подсилена от спортно шаси, поставено с 15 мм по-ниско, отколкото в останалата част от гамата на Superb и прогресивно кормилно управление като стандарт, докато усъвършенстваното спортно адаптивно шаси се предлага като опция.

Skoda Superb Sportline Combi

Снимка: Skoda

Матричните LED фарове са стандартни отпред, докато LED фарове с анимирани мигачи са стандартни отзад. Функцията Kessy Advanced e решение за достъп без ключ, което вече може да заключва и отключва автомобила автоматично. Ново е и осветлението на дръжката на вратата.

Новата Skoda Superb Sportline може да бъде съчетана с всеки от двигателите на гамата. Предлага се с 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор 1.5 TSI с мощност 150 к.с., с 2,0-литровия 4-цилиндров турбодизелов мотор 2.0 TDI във варианти със 150 или 193 к.с., или с 2,0-литровия 4-цилиндров бензинов турбоагрегат 2.0 TSI, доставящ 265 к.с.