Японската компания Mazda обяви старта на продажбите на новия 7-местен луксозен кросоувър CX-80, предназначен за Европа. Новият модел се произвежда в Япония. Новата Mazda CX-80 има оригинална каросерия с дължина почти 5 метра, ширина 1,89 метра, височина 1,71 метра, а междуосието е 3,12 метра. Пропорциите на новия кросоувър CX-80 го правят много елегантен и внушителен.

Вижте как изглежда новата Mazda CX-80   >>  >>  >>

Зад стилния външен вид се открива многофункционален удобен интериор и първокласен салон с до 7 места, който се адаптира според нуждите на пътниците. Изцяло новата Mazda CX-80 с разкошен дизайн олицетворява върха на японското майсторство и дизайн. Пътниците могат да релаксират в изящния интериор с до 7 места и с три реда седалки.

Снимка: Mazda

Безупречният интериор на изцяло новата Mazda CX-80 е изработен с японска прецизност и отдаденост до най-малките детайли и разкрива висококачествени материали, като например истинско кленово дърво, кожа напа с фини шевове и хромирани детайли. Новата Mazda CX-80 е оборудвана с най-новите технологии, за да се гарантира отлична динамика на шофиране, както и ненадминати комфорт, безопасност и удобство.

Системата за персонализация от водачите на Mazda разпознава множество шофьори, за да зададе автоматично предпочитаната позиция за шофиране, положението на страничните огледала и настройките на превозното средство. Мониторът с изглед от 360 градуса показва обстановката от птичи поглед за лесно паркиране. Кинематичният контрол върху позицията на купето осигурява превъзходна стабилност и увереност на пътя за ненадминато изживяване за всички.

Снимка: Mazda

За първокласното удобство и свързаност, на разположение на водача и пътниците има 12,3-инчов централен сензорен екран и информационно-развлекателна система с Amazon Alexa и аудиосистема BOSE. Големият панорамен стъклен покрив усилва усещането за простор, като свързва пътниците с всичко около автомобила. Салонът може да бъде със 7 или 6 луксозни места.

При модела с 6 места за втория ред седалки може да избирате между две седалки с пътека за минаване между тях или две седалки с централна конзола, а при модела със 7 места има цяла седалка за трима. Всички задни седалки може да се сгъват за напълно равен под. Седалките на втория ред са с надлъжно регулиране в диапазона от 120 мм. Обемът на багажника е 258 литра зад третия ред, 687 литра със сгънат трети ред седалки и 1971 литра със сгънати два реда седалки. Мощният SUV може да тегли ремарке със спирачна система с тегло до 2500 кг.

Снимка: Mazda

Със съвременните си технологии за шофиране, просторният кросоувър Mazda CX-80 осигурява върхова динамика и приятно усещане за шофиране почти без усилие независимо дали предпочитате задвижване от мощен plug-in хибрид или динамичен и икономичен 6-цилиндров турбодизелов двигател. Plug-in хибридният модел PHEV се задвижва от 2,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател Skyactiv-G в комбинация с електромотор и батерия с капацитет 17,8 кВтч.

Общата мощност на системата е 327 к.с. Той ускорява CX-80 от 0 до 100 за 6,8 секунди. Максималната скорост е 195 км/ч. Хибридът може да измине до 63 км в чисто електрически режим. Цените за България са в диапазона от 111 390 лева до 134 590 лева с ДДС. Тъй като Mazda CX-80 е в конфигурация 6+1 места, ползва данъчен кредит на нашият пазар.

Снимка: Mazda

Вторият вариант е 3,3-литров 6-цилиндров редови турбодизел Skyactiv-D с 254 к.с. и 550 Нм с 48-волтов стартер-генератор. Батерията с капацитет само 0,33 кВтч е разположена под седалката на предния пътник. Ускорението от 0 до 100 км/ч е 8,4 секунди, а максималната скорост е 219 км/ч. Цените за България са от 109 990 лева до 132 990 лева с ДДС. Дизеловият модел също ползва данъчен кредит на нашия пазар. Всички модификации на новата Mazda CX-80 са оборудвани с 8-степенна автоматична трансмисия и задвижване на всички четири колела 4x4.