За да отпразнува 50-ата годишнина на "Тинянело" - едно от най-влиятелните червени вина, изпреварило времето си, италианската компания Maserati създаде ексклузивна версия Fuoriserie на най-новото си творение GranCabrio Folgore. Този луксозен кабриолет е най-футуристичният израз на сегашното електрическо производство от базираната в Модена италианска марка.

Вижте ексклузивното Maserati GranCabrio Folgore Tignanello  >>  >>  >>

Изработката е по поръчка ексклузивно за производителя на вино Маркези Антинори и ще бъде продадена на търг на 14 юли в Калифорния на фестивала "Изкуства за всички", едно от водещите благотворителни събития в областта на изкуствата в САЩ. За 110-ата годишнина на марката с Тризъбеца, Maserati идва на фестивала заедно с Маркези Антинори, който се гордее със семейна винена история от над 600 години, предавана от 26 поколения и е всепризнат отличителен символ на Италия.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Снимка: Maserati

Със своята солидна идентичност, новаторска интуиция и силната стойност на вековната традиция, която е направила италианската винарна една от най-добрите компании в света, продукцията на Маркези Антинори и "Тинянело" отразява чувството и страстта, които винаги са характеризирали духа на Maserati, главен герой и пионер в историята на автомобилизма, който е бил воден от желанието да се превърне в знак на времето.

Вдъхновението за ексклузивното Maserati GranCabrio Folgore Tignanello идва от лозето, метафора за корените и територията. Районите на двата производителя добавят много стойност към техните крайни продукти: от избата, магическото място, където се прави виното и от специфичния етикет Tignanello, непроменен от половин век и все още силно разпознаваем, точно като най-емблематичните творения на Maserati.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Снимка: Maserati

За да създаде автомобил, който олицетворява характеристиките и ценностите на Маркези Антинори и "Тинянело", Maserati проучи уникалността, която заобикаля историята на това вино и отдаде почит на флорентинската фамилия винопроизводители чрез цветовете, нюансите, иновативните материали и изтънчения занаятчийски детайли, които правят GranCabrio Folgore Tignanello ода в движение за престижното лозе "Тинянело" и за 50-те години на това вино.

Екстериорът на GranCabrio Folgore Tignanello се превръща в персонализиране на цвета на каросерията, създаден от това: боята Terra di Tignanello е кестеняв цвят, вдъхновен от почвата на лозята, затоплен от медно бордо, напомнящо за централните червени нюанси на характерните барици на Tignanello. Има наситен метален оттенък. Това е престижен цвят, вдъхновен от имението и атмосферата на винарната. Джантите и решетката се предлагат съответно в матово и лъскаво черно, докато емблемите са в меден цвят, с логото на Maserati в лъскава мед на лъскав фон.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Снимка: Maserati

Мекият покрив също е черен. Но най-романтичните детайли се крият в интериора, разкривайки отличителните белези на Tignanello и празнувайки историята на двете фирми, съчетавайки традиция, иновация и майсторство. Седалките са облицовани с кожа, украсена със сребриста и бордо оребрена тъкан от много материали, изработена от Vegea, иновативна еластична материя, извлечена от лозята. Тапицерията на модела припомня редиците от лози на хълма Тинянело, очертан от скалите Албарезе в средата им. Платът изглежда и се усеща като кожа и се използва за първи път в автомобил Maserati.

Всичко останало е от истински материал: тъмно дърво с лазерно покритие, избрано, за да припомни щампата в дъбовите бъчви, която украсява панелите, включващи текстови детайли за създаването на Tignanello. На облегалката за глава елегантна бродерия съчетава Тризъбеца на Maserati с един от отличителните белези на Tignanello - слънцето, дълго отличителна черта на етикета на бутилката. Същият символ е изписан с лазер върху централния тунел, заедно с годините 1971-2021. Те се отнасят за първата и текуща реколта на Tignanello, 50 години от пускането на това вино на пазара.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Снимка: Maserati

GranCabrio Folgore е най-новото попълнение на Maserati, като първият изцяло електрически кабриолет в луксозния сегмент и най-бързият на пазара. Неговите висока производителност, първокласен комфорт, неповторим стил и елегантност придават на този кабриолет способността да предлага изключителна динамика, съчетана с типичния за Тризъбеца комфорт и елегантност.

Електрическият модел е оборудван с акумулаторна система, базирана на 800-волтова технология, разработена с авангардни технически решения, базирани на Формула E. Новото Maserati GranCabrio осигурява четири истински седалки и мек текстилен покрив. Новият модел идва със серия от иновативни системи и детайли, като нагревател за врата, който позволява да се пътува с открит покрив, дори когато температурата спадне. Има и предпазител за вятър за намаляване на турбуленцията в купето.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Снимка: Maserati

"Това сътрудничество с Маркези Антинори ни дава възможност да олицетворим същността на производството по поръчка, флагмана на нашата програма за персонализиране Maserati Fuoriserie. Той е проектиран да създава изживявания за клиентите на Тризъбеца, като произвежда автомобили по поръчка, които могат да направят изживяването при шофиране още по-възвишено и отличително, както само едно изключително вино на масата. Разказването на история за италианско съвършенство е източник на гордост за нас и служи като постоянен стимул за нашата работа, която с производството по поръчка се стреми да създаде нещо абсолютно отдадено и неподражаемо", сподели Клаус Бусе, ръководител на отдела за дизайн на Maserati.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Снимка: Maserati

"Това е безкрайно предизвикателство - манията да се подобряваме и непрекъснато да се съмняваме, да намираме все по-високи и по-високи стандарти на качество: това са крайъгълните камъни на сътрудничеството с Maserati - марка, призната в целия свят като символ на качеството Made in Italy. Това е уникален по рода си модел, вдъхновен от "Тинянело" за неговата 50-та годишнина, кола с голяма идентичност и разпознаваемост, точно като нашето вино. Инициатива, която прави нашето семейство особено гордо: този специален автомобил GranCabrio Folgore ще бъде продаден на търг на фестивала "Изкуства за всички" 2024, като приходите ще бъдат дарени за благотворителност", сподели Пиеро Антинори, наследник на Маркези Антинори.

Винарната „Тинянело”

Снимка: Maserati

"Тинянело" е първото съвременно червено вино, смесено с нетрадиционни сортове грозде (по-специално Каберне) и едно от първите червени вина от Кианти Класико, което не използва бяло грозде и се отлежава в барици. "Тинянело" е крайъгълен камък, вино, което напълно представя духа на мотото на семейство Антинори - "Следвайки вашия водач, аз процъфтявам". Виното е произведено от внимателна селекция санджовезе и каберне, събрани от едноименното лозе, разположено на имението "Тинянело", в сърцето на Кианти Класико, на площ, обхващаща 57 хектара с югозападно изложение на слънчева светлина.