Британската марка не присъства в ралитата от десетилетия, но сега представи два специално подготвени F-Type, които са готови за рали отсечки и са създадени, за да припомнят за славния XK 120 от 1948 година, които има в биографията си няколко рали победи в Европа.

Вижте как изглежда рали версията на Jaguar F-Type >> >> >>


Двете рали коли на Jaguar са получили предпазна клетка за пасажерския отсек, която отговаря на изискванията на ФИА, състезателни седалки, колани и пожарогасителна система, предава Autoclub.

Окачването е променено с регулируеми рали амортисьори и по-меки пружини за макадамови отсечки и зрелищни скокове, както показват снимките. Подобрени са и спирачките, като ръчната е вече хидравлична, добавен е и диференциал с ограничено приплъзване.

Двата рали F-Type се задвижват от базовия 4-цилиндров турбо мотор, като по него няма промени и мощността му остава 296 конски сили.

В ралитата, дори и в GT класа не се допускат открити автомобили, така че тези два страхотни прототипа ще останат само доказателство за потенциала, който има F-Type за рали изпитания.