Изцяло новият Hyundai Kona пристигна в България в разгара на лятото в три основни версии - бензинова, хибридна и спортна N Line. Електрическата версия на компактния SUV се очаква да дойде в България през есента. Предлагайки различни видове задвижващи агрегати, новата Kona отговаря на разнообразните нужди от мобилност на клиентите.

Новият Hyundai Kona е по-голям, но все още подходящ за града SUV, с по-дързък стил, който придава по-динамично присъствие на пътя и ориентиран към водача интериор. За да осигури максимално жизнено пространство за пътниците, изцяло новият модел е по-голям и вече достига дължина 4,36 метра, което е с почти 15 см повече от предишното поколение.

Новата Kona е с 25 мм по-широка и вече достига 1,83 метра, но не е изгубила своята идентичност и емблематичен дизайн. Височината е 1,59 метра, а междуосието е нараснало с 6 см в сравнение с предходния модел до 2,66 метра.

Снимка: Hyundai

Новият Hyundai Kona предлага няколко стилови вариации при различните видове на задвижване. Електрическата версия получава пикселни графични детайли върху предната и задната броня, вдъхновени от 19-инчовите алуминиеви джанти. Автомобилът има черни лайстни, черни странични огледала и черен таван.

Моделът с бензинов двигател и пълният хибрид споделят дързък и солиден дизайн на бронята, кората под нея и имат черни протектори на арките на калниците. Спортната версия N Line може да се похвали с опционални черни странични огледала и таван, по-агресивен дизайн отпред и отзад с броня във формата на крило.

Всички тези детайли подчертават по-ниската стойка на каросерията, качена на отличителни 18-инчови алуминиеви джанти. Добавени са сребристи странични прагове и двоен ауспух в края на изпускателната система. Интериорът на новата Kona е фокусиран върху водача.

Снимка: Hyundai

Дори базовата версия Comfort разполага с удобства и оборудване, характерни за по-високия сегмент. Тънките LED фарове, 16-инчовите алуминиевите джанти и LED осветлението в купето допринасят за атрактивния изглед на автомобила и комфорта на пътниците.

Новият Hyundai Kona с 1,0-литров 3-цилиндров редови бензинов турбодвигател с мощност 120 к.с., комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия започва от 49 900 лева за нивото Comfort.

Снимка: Hyundai

Моделът с 1,6-литров 4-цилиндров редови бензинов турбодвигател със 198 к.с., съчетан със 7- степенна автоматична скоростна кутия се предлага както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела 4х4.

Вариантът в оборудване Exclusive с предно предаване и автоматична трансмисия струва 67 900 лева, а цената на модела с най-високото ниво на оборудване Premium е 74 900 лева. Версията 4х4 започва от 71 900 лева за Exclusive и 78 900 лева за Premium.

Снимка: Hyundai

Освен традиционните бензинови двигатели, новият Hyundai Kona разполага и с хибридна версия. Тя се задвижва от 1,6-литров 4-цилиндров редови бензинов двигател 1.6 GDi с директно впръскване и електромотор, захранван с батерии. Двата агрегата работят заедно за да осигурят комбинирана мощност от 141 к.с. Стартова му цена е 61 900 лева в ниво Comfort.

Новият Hyundai Kona вече може да се види в дилърската мрежа на официалния вносител на Hyundai за България - "Индустриал Комерс", в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Габрово. В цялата дилърска мрежа са налични и тестови автомобили.

Снимка: Hyundai