Изцяло новият Hyundai Kona беше избран за "Автомобил на годината" в конкурса на британското списание Auto Express. В категорията "SUV на годината" отличието беше присъдено на Hyundai Tucson, а при малките градски автомобили наградата отиде при новия Hyundai i10.

Корейската марка Hyundai спечели призовете в три много важни категории и се оказа големият победител в конкурса на списание. За последните три години Hyundai грабва приза за "Автомобил на годината" за втори път, след победата на Ioniq 5 през 2021 г.

Снимка: Hyundai

Наградите "Автомобил на годината" на списание Auto Express бяха връчени в центъра за сценични изкуства "Барбикан" в Лондон по време на официална церемония с впечатляващо представяне на изцяло новия Hyundai Kona.

Списанието Auto Express е водещо печатно и онлайн издание за автомобилни новини във Великобритания. Наградите се връчват от опитен екип от автомобилни журналисти, които оценяват всички претенденти след продължителен тест-драйв.

Снимка: Hyundai

Експертите на Auto Express бяха впечатлени от дългия списък с качества на изцяло новия Hyundai Kona, сред които се открояват динамичен дизайн, авангардни технологии, просторен интериор и вълнуващо изживяване при шофиране. Новият Hyundai Kona предлага богат избор от задвижване, което включва двигател с вътрешно горене, електрифициран хибрид и изцяло електрическа версия.

Снимка: Hyundai

В България новият Hyundai Kona се предлага от официалния дилър на марката "Индустриал Комерс" и се очаква в дилърската мрежа в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово и Русе до края на месец юли.