Hyundai представи обновения модел Ioniq 5 за 2025 година. Една от най-големите новости е, че моделът ще може да се зарежда на зарядните станции на Tesla без адаптер.

Новият модел Ioniq 5 ще разполага с по-големи батерии:

  • Standard Range версията нараства от 58.0 до 63.0 kWh
  • Long Range версията нараства от 77.4 до 84 kWh

Увеличените капацитети ще позволят на моделите Standard Range да достигат над 380 км с едно зареждане (в сравнение с 350 км на текущия модел), а Long Range моделите ще постигнат повече от 500 км (в сравнение с 480 км досега).

Другата голяма новост е въвеждането на XRT офроуд версията, която напомня за Ford Mustang Mach-E Rally.

Вижте как изглежда обновеният Hyundai Ioniq 5 >> >> >>

Hyundai е осигурил на XRT с 2.3 см по-висок просвет, уникална настройка на окачването и 18-цолови джанти с гуми за всякакъв терен. Няма информация за допълнителна защита на пода, но вероятно стандартната защита на автомобила ще е достатъчна за леки офроуд приключения.

Отвън XRT се отличава с уникални предни и задни брони, покрити с "дигитален камуфлаж". Моделът ще се предлага в два ексклузивни цвята: Ultimate Red и Cosmic Blue Pearl. Има и чифт червени куки за теглене отпред, които могат да изтеглят до 2,647 кг при нужда.

Ъглите на подход и отклонение са подобрени до 19.8 и 30.0 градуса, съответно, което е с 2.3 и 4.6 градуса по-добре от стандартния модел. Други промени включват специални емблеми, черни капаци на огледалата, всесезонни стелки и различна тапицерия на седалките.

Моделът влиза в серия тази есен в новата фабрика на Hyundai в Джорджия, САЩ.