Три нови линейки Ford Transit Custom ще обслужват пациенти на Александровска болница в София. Автомобилите са от новата лекотоварна гама на Ford Transit, трансформирани с първокласни материали и технологии, така че да отговарят на изискванията на европейския стандарт ЕN 1789.

Ключовете на новите линейки, които ще обслужват спешните случаи на болницата, прие лично проф. д-р Атанас Йонков, директор на Александровска болница, в шоурума на официалния представител на Ford за България - "Мото-Пфое" в София.

Снимка: Мото-Пфое

Вановете Ford Transit предоставят почти неограничени възможности за персонализация и трансформация в областта на специализираните автомобили. Флагманът на лекотоварната гама Ford Transit предлага множество различни видове каросерии в четири дължини и три височини, както и избор между предно и задно предаване, така и задвижване на четирите колела 4х4.

"Доказаните през годините издръжливост, високо качество и ниски експлоатационни разходи безспорно правят Ford Transit Custom предпочитан избор, който покрива гамата специализирани медицински транспортни средства за неотложна медицинска помощ по европейски стандарт", сподели Людмила Савева - мениджър ключови клиенти в "Мото-Пфое".

Снимка: Мото-Пфое

Линейките на Александровска болница са с най-високо ниво на оборудване и безопасност. Моделът е с единственото златно отличие и най-висока оценка от независимата Euro NCAP в сегмента на вановете с тегло до 1 тон за системи за сигурност и технологии в помощ на водача.

Снабдени са с платформа, на която е монтирана носилката и разполагат с автономна охлаждаща и отоплителна система, също със сгъваема носилка тип "столче" и носилка тип "дъска" за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава и лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи и е по-лека от водата.

Снимка: Мото-Пфое

Всяка линейка Ford разполага с аспирационна инсталация. Изводът за аспирация се намира в близост до основната носилка и е снабден с аспирационен съд с обем минимум 1 литър, клапан за регулиране на налягането и манометър. Инсталацията се състои от две бутилки за кислород със спирателен кран и обем най-малко 10 литра всяка. Санитарният отсек притежава автономно отопление и охлаждане.

Вентилационната система е двупосочна - нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем на час, когато автомобилът е в покой. Салонът е тапициран с устойчива на механични и химични повреди материя, която се почиства лесно. Подовото покритие осигурява подходящо сцепление, включително при влажна повърхност.

Снимка: Мото-Пфое

Линейките, направени на базата на Ford Transit и Transit Custom, предлагат оптимално съотношение цена-качество и отлични нива на комфорт и безопасност. Могат да бъдат персонализирани според различните стандарти за типове линейки и са оборудвани с необходимата апаратура и пособия за цялостно имобилизиране на пациенти и реанимационни дейности.

Линейките са оборудвани с бифазни дефибрилатори, електрически аспиратори, стационарни кислородни инсталации по стандарт DIN, които осигуряват както продължително захранване на транспортния респиратор, така и възможност за директна кислородна терапия чрез инсталиран ротаметър с овлажнителна камера, ЕКГ, пособия за диагностика, лекарствени средства, превързочни материали, медицински инструменти и всичко необходимо. Всичко това ги прави подходящи, както за транспортиране на пациенти, така и за неотложна медицинска помощ.

Снимка: Мото-Пфое