Подразделението на Ford за лекотоварни автомобили - Ford Pro, спечели двойно отличие, получавайки титлата "Международен ван на годината" за своя изцяло нов ван Transit Custom и "Международен пикап на годината" за изцяло новия Ranger.

След двойните победи през 2013 г. и 2020 г., Ford Pro вече три пъти печели наградите "Международен ван на годината" и "Международен пикап на годината" в една и съща година, повече от всеки друг производител. Наградите бяха връчени по време на специална церемония на изложението за лекотоварни автомобили Solutrans в Лион, Франция, и допълнително затвърждават позицията на Ford Pro като лидер на европейския пазар на лекотоварни автомобили.

Експертно жури от 25 журналисти, работещи в областта на лекотоварните автомобили, избра изцяло новия Ford Transit Custom за победител в конкурса "Международен ван на годината" 2024. Новото поколение на водещия в сегмента товарен автомобил на Ford Pro влезе в продажба в цяла Европа по-рано тази година. Ванът предлага най-широката гама досега и въвеждайки уникални дигитални и ориентирани към клиента системи като 5G модем за бърза свързаност, софтуерни актуализации за над 30 модула в автомобила.

Ford Transit Custom

Снимка: Ford

Новият Ford Transit Custom е оборудван с нова технология, автоматизираща повтарящите се задачи за доставчиците, като спестява до 20 секунди от всяка доставка, наклоняващ се волан и гъвкава каросерия, за да надгради показателите за производителност, поставени от предшествениците му. Ford Transit Custom е най-продаваният ван с товароносимост до 1 тон в Европа през миналата година, както и най-продаваният автомобил в Обединеното кралство за 2021 и 2022 г. Новият модел се произвежда в най-модерния завод на Ford Otosan в Йеникьой, Турция.

Новият Ford Ranger беше определен за победител в конкурса "Международен пикап на годината" според жури от експертни журналисти от Европа и Южна Африка, където се намира заводът на Ford, произвеждащ модела за европейския пазар. Това е най-широко разпространеният автомобил на Ford в световен мащаб.

Ford Ranger

Снимка: Ford

През последните осем години Ford Ranger е най-продаваният пикап в региона и представлява почти половината от всички продажби на пикапи в Европа. Офроуд възможностите на изцяло новия модел да се движи в пресечен терен, отличното му представяне на пътя и безпрецедентното ниво на свързаност и технологии го правят популярен както сред бизнес клиентите, така и сред индивидуалните потребители.

Наскоро беше представен Ford Ranger PHEV, който е първият plug-in хибриден пикап в Европа, зареждащ се в контакта, който съчетава възможностите за електрическо задвижване с гъвкавостта на Ford Ranger за работа.

Ford Ranger PHEV

Снимка: Ford