Ford ще предложи на клиентите plug-in хибридна версия на своя пикап Ranger, съчетаваща възможност за електрическо шофиране в комбинация със захранващо устройство на борда, от което потребителите ще могат да захранват мощни електроуреди за работа или електроуреди за пикник в планината. Производството на първия по рода си Ford Ranger Plug-in Hybrid ще започне в края на 2024 г., а доставките до клиентите са предвидени за началото на 2025 г.

Вижте как изглежда новият Ford Ranger Plug-in Hybrid  >>  >>  >>

Новият модел ще отбележи значителна стъпка напред в плановете на Ford да предложи пълна гама от опции за задвижване на пикапа от средния сегмент. Клиентите на Ford Ranger Plug-in Hybrid също ще се възползват от екосистемата от решения на подразделението Ford Pro за опростяване на прехода към електрически превозни средства със зареждане, софтуер и опции за обслужване, за да помогнат на бизнеса им да процъфтява.

Снимка: Ford

"Ford Ranger Plug-in Hybrid ще помогне на клиентите да пристъпят напред към електрифицираното бъдеще, с повече увереност и възможности от всякога, като същевременно запазим Ranger в челните редици на иновациите и лидерството в сегмента на пикапите от среден размер", каза Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro за Европа.

Новият Ford Ranger Plug-in Hybrid ще осигури по-голям въртящ момент от всеки друг Ranger, като комбинира 2,3-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател EcoBoost с електрически мотор и акумулаторна батерия. Това задвижване ще позволи на новия Ranger Plug-in Hybrid да се управлява в чисто електрически режим за целеви диапазон на шофиране от повече от 45 км.

Снимка: Ford

Възможността за чисто електрическо задвижване отваря нови възможности за собствениците на фирми във все по-голям брой малки и големи градове със зелени зони с ниски емисии. Максималният капацитет на теглене на ремарке със спирачки на Ranger Plug-In Hybrid е цели 3500 кг, т.е. същият като на останалата част от гамата на Ranger.

Новият Ford Ranger Plug-in Hybrid ще предлага и захранващо устройство на борда, позволявайки на клиентите да захранват своите мощни електрически инструменти и уреди на работна площадка или електроуреди при къмпинг в планината, като ги включват в електрически контакти, вградени както в товарния леген, така и в кабината.

Снимка: Ford

Това означава, че обемистите и тежки генератори могат да бъдат оставени у дома, така че в товарния леген да има повече място за друга екипировка и оборудване. В допълнение към наличието на електричество, електрическите режими на задвижване на Ranger Plug-in Hybrid ще дадат на клиентите повече гъвкавост при вземането на решение как и кога да използват мощността на батерията.

Снимка: Ford

Новият Ford Ranger Plug-In Hybrid също е оборудван със система за задвижване на четирите колела с избор от пет режима и усъвършенствани функции за безопасност и помощ при водача. Новият Ford Ranger Plug-in Hybrid запазва доказаните си способност на офроуд и в същото време предлага на клиентите електрическо шофиране с нулеви емисии за кратки пътувания или динамично хибридно представяне, което засилва позициите на Ford Ranger като най-продавания пикап в Европа.