Марк Зукърбърг, шефът на Meta, очевидно не само се е фокусирал върху изкуствения интелект и виртуалната реалност, но също така има вкус към мощните автомобили. В пост в платформата Instagram, която е собственост на Meta, той разкрива, че ежедневно кара Cadillac CT5-V Blackwing - мощен седан с 668 конски сили, пише Motor1.

Вижте как изглежда Cadillac CT5-V Blackwing >> >> >>

След като Брайън Скотто, съосновател на Hoonigan, го попита каква кола кара, Зукърбърг отговори: "Напоследък най-вече Cadillac CT5-V Blackwing, но понякога и други неща."

Въпреки това, той не уточни дали колата му е с ръчна скоростна кутия. Ако се окаже, че е с ръчни скорости, може би критиците му ще се замислят два пъти преди да го сравняват с робот.

CT5-V Blackwing наскоро получи обновяване и дори нов "пистов" пакет, но е малко вероятно автомобилът на Зукърбърг да е от тези нови версии, тъй като производството на новите модели едва сега започва.

Въпреки това, фактът, че той избира нещо толкова различно от очакваното за технологичен магнат - особено в ера на електромобилите - показва, че Зукърбърг има вкус към класическия, бензинов адреналин.

Затова следващия път, когато някой го нарече "студенокръвен рептил", нека не забравя, че той кара автомобил, който е за хора с "гореща кръв".