BMW Group България улеснява зареждането в публичната мрежа за всички клиенти, избрали изцяло електрически автомобил BMW и MINI у нас. Услугата BMW Charging и MINI Charging осигурява възможност за зареждане на електрически автомобили на над 95% от бързите зарядни станции в България, използвайки само RFID карта. Безпроблемното изживяване при зареждане на електрическите автомобили помага за преодоляване на безпокойството относно оставащия пробег и съмненията, относно ежедневната практичност на изцяло електрическите превозни средства, които забавят прехода към електрическа мобилност.

Снимка: MINI

Картите BMW Charging и MINI Charging с предплатена сума, в зависимост от марката и модела, се предоставят на клиентите, избрали нов електрически автомобил от двете марки, като подарък. Те дават достъп до мрежите на най-значимите оператори на обществено достъпна зарядна инфраструктура, като премахват необходимостта за инсталиране на допълнителни приложения и предоставяне на данни за дебитна или кредитна карта. Заплащането на консумираната електроенергия е без надценка върху тарифата на оператора.

Снимка: BMW

След изразходване на сумата или изтичане на срока от 12 месеца, клиентите могат да продължат да използват своите карти BMW Charging или MINI Charging с месечен абонамент според условията на доставчика на услугата Fleets. В комбинация с функции като оптимизирана за електрически автомобили бордова навигационна система, която локализира точките за зареждане и дава информация за тяхната мощност и възможността за In-car Gaming, налична в моделите на BMW и MINI, лансирани след юли 2023 г., картите BMW Charging и MINI Charging допринасят за цялостното позитивно изживяване при преминаване към електрическа мобилност.

Снимка: MINI