Audi визуализира своята най-мощна версия на обновения електрически седан Audi e-tron GT. Марката с четирите ринга поставя финалните щрихи върху нови си флагман. Нарича се Audi RS e-tron GT Performance, за да повтори бензиновите модели като версиите RS6 и RS7 Performance. Вече е ясно, че електрическият автомобил ще има модифицирана броня, нова радиаторна решетка, усъвършенстван заден дифузьор и нови джанти.

Вижте как ще изглежда новото Audi RS e-tron GT Performance  >>  >>  >>

Все още няма информация за техническите данни, но те със сигурност ще бъдат направени в същия дух като на Porsche Taycan, макар и с настройки за по-комфортния характер на модела Audi. Подобно на сегашния Audi RS e-tron GT, новият модел ще има увеличение на мощността от над 637 к.с. и 830 Нм, предлагани от настоящия модел. Audi не споделя много за детайлите, но разкрива изображения на камуфлажен автомобил с керамични спирачки зад тези авиационни колела.

Снимка: Audi

Инженерите на Audi са направили промени не само в задвижването, но и в батерията за по-дълъг пробег. Скоростта на зареждане също се увеличава, което не е изненада, като се има предвид, че най-новото Porsche Taycan вече може да поеме 320 кВт вместо 270 кВт. Освен това Audi разработи нова система на окачване с четири индивидуално активни амортисьора с двоен клапан.

Снимка: Audi

В Audi окачването е настроено за по-голям комфорт в сравнение с по-острия Taycan. Audi възнамерява да представи новия e-tron GT по-късно тази година. Гамата също ще бъде обновена, тъй като по-малките модели, позиционирани под RS и RS Performance, също ще бъдат променени.