Aston Martin подготви специална версия на кросоувъра DBX707 AMR24 Edition. Новият SUV на британската марка има необичаен екстериорен декор, както и различен списък от оборудване, докато задвижването остава стандартно.

Вижте в детайли новия Aston Martin DBX707 AMR24 Edition   >>  >>  >>

На автосалона в Пекин през 2019 г. компанията Aston Martin представи кросоувъра DBX. Топверсията на модела, наречена DBX707, беше разкрита в началото на февруари 2022 г. Британският производител установи, че именно този модел се е оказал най-популярен сред клиентите на марката. През април тази година моделът беше актуализиран и след това остана само най-високата версия, а по-достъпните модификации бяха премахнати от гамата.

Aston Martin DBX707 AMR24 Edition

Снимка: Aston Martin

Обновеният SUV получи електронни амортисьори и въздушни пружини, както и по-широка палитра от цветове, която включва черно Epsilon, жълто Helios, зелено Sprint, зелено Malachite, зелено Aura и зелено Podium. В допълнение, актуализираният Aston Martin DBX707 е получил нови външни огледала с вградени камери и опционален комплект от оригинални 23-инчови джанти, като стандартната версия е с 22-инчови джанти.

Aston Martin DBX707 AMR24 Edition

Снимка: Aston Martin

По време на скорошната актуализация интериорът на Aston Martin DBX707 беше частично променен. Предният панел и централната конзола са проектирани по различен начин и са използвани нови материали за тапицерията. Списъкът с основно оборудване включва акустика с 14 високоговорителя с мощност 800 вата, налична е опционална аудиосистема Bowers & Wilkins с 23 високоговорителя с мощност 1600 вата. Обновеният SUV е оборудван с 12,3-инчов виртуален инструментален панел и собствена информационно-развлекателна система с 10,25-инчов сензорен екран.

Aston Martin DBX707 AMR24 Edition

Снимка: Aston Martin

Специалната версия на кросоувъра е базирана на актуализирания модел и е получила името DBX707 AMR24 Edition. Въпреки статута на специална версия, тази кола няма ясно дефиниран производствен лимит. Новият модел вече е наличен за поръчка. Добавянето на AMR24 към името е препратка към болида от Формула 1 за сезон 2024.

Това, което го отличава от обикновената версия на Aston Martin DBX707, е основно неговият декор. Моделът се предлага с три опции за цвят на каросерията, от които можете да избирате - бяло Neutron, черно Onyx Black и зелено Podium. Предлагат се контрастни акценти в зелено Lime или сребристо Trophy, както и спирачни апарати в зелено Racing или AMR Lime.

Aston Martin DBX707 AMR24 Edition

Снимка: Aston Martin

В интериора са използвани нови тапицерии, като се предлага или в черно Onyx, или в двуцветна схема, съчетаваща черно Onyx и зелено Eifel с контрастни шевове от лайм. Редица елементи са изработени от въглеродни влакна или имат покритие от така наречената "титаниева мрежа". Освен това специалната версия на Aston Martin DBX707 има и надписи AMR24 на праговете на вратите.

Под капака на специалния Aston Martin DBX707 AMR24 Edition има 4,0-литров V-образен 8-цилиндров битурбо бензинов двигател M177, чиято мощност е 707 к.с., а максималният въртящ момент е 900 Нм. Той е съчетан с 9-степенна автоматична трансмисия. Максималната скорост на този автомобил е 310 км/ч, а ускорението от място до 100 км/ч отнема 3,3 секунди.

Aston Martin DBX707 AMR24 Edition

Снимка: Aston Martin