Италианците са се принудили да въведат втора смяна в своята фабрика в Италия, където се произвежда Tonale. В същия завод Stellantis произвежда и Fiat Panda. В следствие от интереса към модела на Alfa Romeo, производството на Panda-та се намалява.

Италианският кросоувър в момента се продава в Европа и Япония и скоро ще пристигне на американските брегове, където има начална цена от $42 995 за началното ниво на оборудване Sprint.

С добавянето на втора смяна за кросоувъра, производството на Tonale ще се увеличи до около 400 единици на ден. Съобщението също така означава, че 1600 работници, които бяха временно съкратени от завода, ще се върнат на работа.

През първата си година на пазара Tonale регистрира 11 171 продажби в Европа, но още през ноември миналата година беше обявено, че предварителните поръчки за модела са достигнали 35 000 бройки.

На Стария континент моделът се продава с plug-in хибридни, меки хибридни и дизелови двигатели, за разлика от САЩ, където се предлага само задвижването PHEV. Тази версия съчетава малък 1,3-литров бензинов двигател с турбокомпресор и електрически мотор за обща мощност от 285 к.с.

Alfa Romeo Tonale се отличава като един от най-динамичните и спортни кросоувъри на пазара, а външният вид на модела спечели доста нови фенове на италианците.