Корейският производител Kia обнови своя електромобил EV6 още преди официалното му излизане на пазара. От компанията обявиха, че моделът вече ще може да изминава близо 530 км с едно зареждане, предава Automedia.

При премиерата на EV6 бяха разкрити неговите характеристики и в тях беше посочен пробег от 510 км. Той се отнасяше за версията със задвижване на задните колела и батерия с капацитет 77,4 кВт/ч. Сега обаче тази цифра е малко по-голяма – 528 км, като и двата показателя са засечени по новия цикъл на измерване WLTP.

Самият електромобил беше представен през март 2021 година, като на някои пазари вече се приемат поръчки за него. Освен със задно предаване, Kia EV6 ще се предлага и с два електромотора, тоест със задвижване на четирите колела. При тази версия пробегът си остава първоначално посочения от производителя – 506 км.

Най-достъпният вариант на електромобила ще струва 55 000 долара, а топ-версията – GT Line, се оценява на 59 000 долара. Това са цените за Южна Корея, докато тези за Европа ще станат ясни на старта на продажбите на Стария континент, които са планирани за края на октомври.