От компанията обещават леки промени в дизайна на модела, но от гледна точка на техниката новостите ще бъдат революционни, съобщава Carscoops, цитирани от Automedia.

Бъдещият конкурент на Bentley Flying Spur и Mercedes-Maybach S-Class ще направи огромна крачка напред в равитието си. Сегашният Ghost използва платформата на BMW 7-Series и остава в сянката на суперлуксозния Rolls-Royce Phantom. Новата архитектура ще позволи подобряване на управляемостта и понижаване на разхода на гориво.

Вижте шпионски снимки на луксозният автомобил >> >> >>


Големи промени се очакват в задвижването. Сегашният V12 двигател с две турбини и обем 6,6 литра ще отстъпи място на 6,75-литровия мотор, който при кросоувъра Cullinan развива мощност от 571 к.с. Скоростната кутия си остава 8-степенна автоматична ZF. Настоящият Ghost е със задвижване на задните колела, но наследникът му ще получи система 4х4, с каквато разполагат и съперниците му.

Пневматичното окачване на модела ще получи някои допълнения. Основното е камера, която сканира неавностите и така може да променя твърдостта на амортисьорите предварително (подобно на системата Magic Body Control на Mercedes-Benz).

Ще има и версия с удължена база – ЕWB. Премиерата на модела трябва да се състои до края на 2020 г.