Автономният автомобил Vera на Volvo Trucks получи първата си работна задача в Швеция.
Той става част от интегрирано решение за транспортиране на стоки от логистичен център до пристанищен терминал в Гьотеборг, предава technews.bg.

Заданието на електрическия свързан автомобил е резултат от сътрудничество между Volvo Trucks и фирмата за фериботи и логистика DFDS. Целта е Vera да се внедри в реално приложение, което ще осигури свързана система за непрекъснат поток от стоки от логистичен център на DFDS до пристанищен терминал за дистрибуция по целия свят.

Вижте как изглежда Vera на Volvo Trucks >> >> >>

Volvo Trucks представи Vera през 2018 г. като решение за повтарящи се операции в логистични центрове, фабрики и пристанища. Автомобилът е подходящ за превоз с висока точност на големи обеми от стоки на къси разстояния.

Свързаната система ще се състои от няколко автомобила Vera, наблюдавани от контролна кула. Това ще даде възможност за плавен и постоянен поток, който отговаря на изискванията за по-голяма ефективност, гъвкавост и устойчивост.

Сътрудничеството с DFDS е първата стъпка към внедряване на Vera в реално транспортно задание с предварително определен маршрут по обществени пътища в промишлена зона.

Автономното транспортно решение ще бъде допълнително адаптирано като технологии, управление на операциите и подобряване на инфраструктурата, преди да започне да функционира пълноценно. Освен това ще бъдат взети необходимите предпазни мерки за безопасност в съответствие със съществуващите изисквания.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Volvo


Нови автомобили