Вижте снимки >> >> >>


Немското списание Auto-Presse предварително разпространи снимките на новата E-класа.

Дизайнът на екстериора е доста близък до този на S-Class и C-Class, като сред основните акценти са масивната радиаторна решетка, стилните предни и задни LED светлини, леко издължената задница с монтирана хромирана лайсна и изпускателна система с два ауспуха.

От Auto-Presse твърдят, че коефициентът на въздушно съпротивление е сведен до 0.23 Cd.

Интериорът на E-Class до голяма степен е взаимстван от този на S-Class, като основните акценти са двата големи и сливащи се дисплея, разположени на тапицираната с кожа централната конзола - единият е предназначен за инфотейнмънт системата на автомобила, а другият "дигитализира" арматурното табло.

Новият Mercedes-Benz E-Class предлага доста възможности за персонализирана, благодарение на богатия набор от тапицерии и декорации.

Няма официална информация относно двигателната гама н немския седан, но според очакванията под капака на колата ще открием изцяло нов 2.0-литров дизелов агрегат с мощност от 195 к.с. и среден разход от едва 3.9 литра на 100 км.

В гамата ще има още два дизелови и два бензинови двигателя, а освен това новият Mercedes-Benz E-Class ще има и хибридна версия.

Новият Mercedes-Benz E-Class ще направи своя официален дебют на 11 януари на автошоуто в Детройт.