Авангардната студия ще направи своята премиера на Международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт, което ще се състои от 12 до 22 септември и демонстрира какво може да се очаква от Opel в бъдеще.
Opel Monza представлява четириместен автомобил с две отварящи се вертикално врати. Средна колонка няма - това прави достъпът до предните и задните седалки еднакво удобен.
Вижте снимки >>
Моделът е дълъг 4,69 метра, а височината му е едва 1,31 метра. Въпреки това не липсва нито пространство в багажното отделение (с обем 500 литра), нито простор за главите на пътниците. Това се дължи на факта, че цялата структура на „кокпита” е разположена с около 15 сантиметра по-ниско от този на конвенционалните модели.
От Opel се гордеят с авангардната LED прожекционна технология, която замества конвенционалните индивидуални, отделни монитори, които изобразяват различна информация. Вместо това те виждат голямо скулптурирано арматурно табло, което се простира от врата до врата и се използва за цяла прожекционна повърхност. Общо 18 LED прожектора създават непрекъснат, адаптивен мултифункционален дисплей.
За представената на изложението Monza Concept във Франкфурт, инженерите са заложили на електрическо задвижване с удължаващ пробега двигател с вътрешно горене, захранван със CNG (Compressed Natural Gas, сгъстен природен газ) – развитие на системата използвана от авангардната технология на Ampera. Ролята на въпросния двигател се поема от новото поколение трицилиндров бензинов 1.0 SIDI Turbo агрегат, който също има премиера на IAA.