Въпреки че ревизираният модел се базира на популярното четвърто поколение „К13“ градски автомобил, Nissan го нарича „Новата Micra“.
Екстериор
Колата е получила актуализирана предна част с нови фарове, радиаторна решетка, броня и преден капак. Фаровете за мъгла са с откроима нова форма и хромирана вежда.
Отзад обновеният модел е с нова броня, модифицирани декоративни елементи на багажника и LED стопове. Като опция се предлагат нови джанти, панорамен стъклен покрив, нови нюанси за боята и система подпомагаща паркирането.
Вижте снимки >>
Интериор
Новата Micra е била подложена и на значителна промяна в интериора. Има нови технологии, нова централна конзола, нова тапицерия, нови материали плюс аудио USB and Aux-in входове.
Оборудване
Базовият модел Visia има електрически предни прозорци, дистанционно централно заключване, ABS, ESP, въздушни възглавници за водача и пътника до него, странични еърбегове и еърбегове-завеса, както и усилвател на волана.
Средното ниво Acenta добавя хромирани акценти, странични огледала и дръжки на вратите в цвета на купето, 15-инчови джанти, спойлер на покрива, механичен климатик, подлакътник за водача, облицован с кожа волан и CD плеър с Bluetooth свързаност.
Топ версията Tekna добавя автоматичен климатик, NissanConnect, задни сензори за паркиране, Parking Slot Measurement, 15-инчови лети джанти (16-инчови като опция), наподобяващ велур текстил за седалките, предни фарове за мъгла, както и автоматичен контрол за фаровете, чистачките и сгъващи се странични огледала.
В допълнителни характеристики за версиите Tekna са включени също панорамен покрив и Intelligent Key със старт бутон.
Двигатели

Клиентите могат да избират между 1,2-литров, трицилиндров бензинов агрегат с 80 к.с. и 1.2-литров турбо мотор DIG-S с 98 к.с., който може да се похвали със среден разход на гориво от 4,1 литра на 100 км и емисии на CO2 от 95 г/км.
Те се комбинират със стандартна 5-степенна механична скоростна кутия или CVT като опция.