Тази концепция визуализира реалните модели, които Honda ще пусне в производство през следващите три години. NSX ще се проектира от Honda R&D Americas и ще се изгражда в завода в Охайо.
Вижте снимки
Също както и оригиналния NSX от 1990 година, новото поколение на супермодела ще бъде задвижвано от средно разположен V6 двигател. Моделът използва олекотени материали и хибридна система Honda Sport SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Хибридната сиситема се състои двигател VTEC V6 от ново поколение с директно впръскване на гориво и два елетромотора.
Трансмисията е с двоен съединитиел с вграден електрически мотор, който спомага за по-бързо ускорение, достойно за един суперавтомобил, като в същото време осигурява отлична икономичност.
Засега няма официални данни за динамичните характеристики на модела, според слухове NSX ще генерира 400 к.с., и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 сек.
Компанията планира да въведе марката си Acura в ОАЕ и Саудитска Арабия от края на 2013 г., както и в Русия и Украйна през 2014 г.


Агенция Speed-Press