Великобритания може да забрани бензина и дизела през 2030 г.

До 10 години Великобритания може да забрани продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене на територията на страната.

Обратно в новината

Коментари - Великобритания може да забрани бензина и дизела през 2030 г. | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам във Великобритания към 2030 да преминат към обличане в овчи кожи и изясняване на отношенията с помоща на тояги. Ще им приляга много!

електрическите коли замърсяват също колкото двг, с тази разлика че електричките замърсяват при производството си, авансово, и това замърсяване се равнява на замърсяването котео едно двг би причинило за 5 до 7 години каране. В световен мащаб електричките са 0.4% от автопарка и никога няма да се наложат, по простата причина че не вършат никаква работа.

Според мен дяла на колите задвижвани с водород или с Браунов газ ще се увеличава прогресивно и ще задмине този на електромобилите. При задвижване с Браунов газ се използва класическия двигател с вътрешно горене, който днес е технологически добре развит и с добро КПД. При това няма да има никакви вредни емисии. От преди десетина години една френска фирма McPhy направи технология за стокиране на водород на твърди дискове от метален хидрид (ако не се лъжа беше магнезиев хидрид) при температура малко под нулата и при загряване тези дискове освобождават водорода. Днес вече са много напред и имат индустриално приложение в енергетиката. Електричеството не може да се съхранява директно, но когато централите не са натоварени могат да произвеждат водород, който вече може да се съхранява индустриално на твърди дискове от метален хидрид и да се използва за производство на електричество във върховите моменти или за други приложения, например в колите, които вместо резервоар за гориво ще имат диск от магнезиев хидрид за съхраняване на водорода.

Може, но няма!

даj боже тези петролни истории да приклучат. стига пушеци, зависимости и palnene на гушите на определени даряви, хора и организации и тровене на природата и хората.

даj боже тези петролни истории да приклучат. стига пушеци, зависимости и palnene на гушите на определени даряви, хора и организации и тровене на природата и хората.

Само с електрически коли няма да мине. Тези батерии се правият също с изчерпаем ресурс. Пък как точно ще се рециклират? За мен водородните автомобили са бъдещето, не електрическите. Не знам защо само Сингапур и Австралия се ориентират на там. Какво са се вторачили в ел. колите навсякъде?! Малък обсег, бавно презареждане. Явно лобисти има добри...

При водородните коли сумарният КПД е под 25% - по-зле и от ДВГ. От тях имат полза единствено рези, които ще продават водород. Фотоволтаици на покрива на една къща са достатъчни да покрият енергийните нужди на едно семейство и да си зарежаш колата. Особено пък съчетан с термопомпа. Водород, обаче, ако си го произвеждаш с бълбукатор покривът няма да стигне.

>>> Фотоволтаици на покрива на една къща са достатъчни да покрият енергийните нужди на едно семейство и да си зарежаш колата.... Особено в периода ноември-април :D